Πώς να αποξηράνετε φρέσκα μανιτάρια Εκτύπωση
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2007 10:57
Τα μανιτάρια έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες κυρίως μεταλλικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έχουν ελάχιστες θερμίδες, δεν περιέχουν χοληστερόλη, λίπη και νάτριο. Όταν τα αγοράζετε φρέσκα είναι τυλιγμένα σε μεμβράνη. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα εάν τους αφαιρέσετε την μεμβράνη.

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να τα αποξηράνετε αφού τα πλύνετε και τα κόψετε σε φέτες:

1ος τρόπος: Τοποθετήστε τα σε ταψί και αφήστε τα για 48 ώρες στον ήλιο. Προσοχή: το βράδυ να τα βάζετε μέσα στο σπίτι σε μέρος που δεν είναι υγρό. Όταν ξεραθούν τοποθετήστε τα σε σακούλα τροφίμων και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

2ος τρόπος: βάλτε τα σε πολύ χαμηλό φούρνο, δηλαδή σε θερμοκρασία μικρότερη των 40o και αφήστε τα για περίπου μισή-μία ώρα, ή έως ότου ξεραθούν. Όταν κρυώσουν τοποθετήστε τα σε σακούλα τροφίμων και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μαγείρεμα επανακτούν το μέγεθός τους και όλο το άρωμά τους.

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.3.2007