Μελιτζάνες στο πυρέξ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2007 10:55
Υλικά:

3 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες φέτες (φροντίστε να μην έχουν σπόρια γιατί πικρίζουν)
λάδι για τηγάνισμα
200 γραμμάρια τυρί γραβιέρα της αρεσκείας σας
3 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
50 γρ. κουκουνάρια
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 - 3 κ. σ. μαύρες σταφίδες
2 αυγά
βασιλικός
3 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες

Υλικά για την σάλτσα ντομάτας :

2 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο

Παρασκευή:

Βάλτε τις μελιτζάνες αλατισμένες σε σκεύος που στραγγίζει και αφήστε τις για μισή ώρα να "αφήσουν" τα ζουμιά τους. Ετοιμάστε την σάλτσα με το εξής τρόπο: βάλτε σε κατσαρολάκι να βράσουν τα υλικά της σάλτσας έως ότου αυτή πήξει και δεν έχει πολύ νερό. Εν τω μεταξύ κόψτε την γραβιέρα σε πολύ μικρούς κύβους και βάλτε την σε μπωλ. Προσθέστε την φρυγανιά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα αυγά, τον βασιλικό και τα κουκουνάρια και ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τηγανίστε τις μελιτζάνες αφού τις σκουπίσετε ελαφρά από τα νερά τους και βάλτε τις σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.

'Οταν κρυώσουν πάρτε μία φέτα μελιτζάνα, βάλτε 1 κ. γ. από την γέμιση και τυλίξτε την σε ρολό και τοποθετήστε την σε πυρέξ. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά, βάζοντας τα ρολά σε σειρές. Χύστε από πάνω την σάλτσα, (αφαιρέστε πρώτα την σκόρδο) και ανάμεσα στις σειρές τοποθετήστε τις φέτες μοτσαρέλας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.2.2007


 
Σαλάτα με ζυμαρικά PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2007 10:54
Υλικά:

500 γρ. φιογκάκια ή 500 γρ. μικρά στριφτά μακαρονάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ξύδι λευκό ή χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή:

Βράστε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Τοποθετήστε τα σε σαλατιέρα και ανακατέψτε τα με τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι ή το χυμό, το αλάτι και το πιπέρι σε μικρό μίξερ και προσθέστε τα. Ανακατέψτε και βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο. Καταναλώστε την μετά από μια-δυο ώρες ώστε όλα τα υλικά να ενώσουν τις γεύσεις τους.

Ημερομηνία καταχώρησης: 25.1.2007


 
Κολοκυθόπιτα γλυκιά PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2007 10:52
Υλικά:

2 κιλά κόκκινη κολοκύθα
1/2 φλ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 1/2 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
1/2 φλ. κουκουνάρια κοπανισμένα
1/2 φλ. σταφίδα ξανθή
1/2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
λίγη φλούδα από λεμόνι
1 γαρύφαλλο,1 κομ. ξύλο κανέλλας

Παρασκευή:

Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια, την καθαρίζετε, πετάτε τους σπόρους και την κόβετε σε κύβους. Βράζετε την κολοκύθα σε λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Την σουρώνετε και την αφήνετε στο τρυπητό μία νύχτα για να στραγγίσει.

Την επομένη βάζετε σε λεκάνη την κολοκύθα και την πιέζετε να λιώσει. Αφαιρείτε το υγρό που έβγαλε. Προσθέτετε στη λεκάνη το μέλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, την καρυδόψιχα, τα κουκουνάρια, τη σταφίδα, το σιμιγδάλι και λίγο από το ηλιέλαιο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα. Στρώνετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και την καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα.

Αλείφετε την πίτα με λάδι και χαράσσετε σε 24 κομμάτια.

Την ψήνετε περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Οσο ψήνεται η πίτα, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και βράστε 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρείτε τα μυρωδικά από το σιρόπι μόλις βγάλετε την πίτα από τον φούρνο και την περιχύνετε, όσο είναι καυτή.

Αντιγόνη Πολίτου

Ημερομηνία καταχώρησης: 18.1.2007


 
Αν ξανάρθουν τα χιόνια... PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2007 20:45
Πριν από λίγες μέρες χιόνισε και στην Αθήνα. Κεντρικές, νότιες και δυτικές συνοικίες «άσπρισαν», όπως σπάνια συμβαίνει. Διαπιστώσαμε ότι ήμασταν όλοι απροετοίμαστοι. Δεν εννοώ φυσικά τον κρατικό μηχανισμό, αλλά εμάς ατομικά. Ακινητοποιηθήκαμε λοιπόν, μπροστά στην τηλεόραση -αν δεν είχαμε διακοπή ρεύματος- και από τη μια θαυμάζαμε το υπέροχο τοπίο, από την άλλη δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προέκυπταν από τη χιονόπτωση.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, τα μικρά μας tips, για να είστε ενήμεροι, δραστήριοι και επί των "επάλξεων" την επόμενη φορά...
Περισσότερα...
 
Ελαφριά ντοματόσουπα με πορτοκάλι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2007 10:51
Υλικά:

1 κιλό ντομάτες χωρίς τα σπόρια και την φλύδα τους
1 πατάτα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 καρότα
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός από ένα πορτοκάλι
Μαϊντανός και ξύσμα πορτοκαλιού

Παρασκευή:

Σε κατσαρόλα βάλτε τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το νερό, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα. Αφαιρέστε την δάφνη και περάστε όλο το μείγμα στο μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθεί. Ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό από το πορτοκάλι. Αφήστε το στην φωτιά για 1 - 2 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα πορτοκαλιού.

Ημερομηνία καταχώρησης: 3.1.2007

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL