Τρόπος Ζωής -
Tips
|
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2007 20:56 |
Οι παλάμες είναι σημείο του σώματος, το οποίο χρησιμοποιείται ιδιαίτερα πολύ και εκτίθεται καθημερινά σε δυσμενείς συνθήκες. Χαμηλές θερμοκρασίες, χρήση απορρυπαντικών, αλλά και συχνή επαφή με νερό, είναι μερικές από αυτές. Αποτέλεσμα; Χέρια τραχιά και "σκασμένα".
Για να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν πάλι την απαλότητά τους, κάντε τους απολέπιση. Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε τα. Το αλάτι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το λεμόνι θα τους προσφέρει τις βιταμίνες που χρειάζονται. Ξεπλύνετε καλά, σκουπίστε και απλώστε μια υδατική κρέμα χεριών ή βαζελίνη. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα κάτω άκρα.
Ημερομηνία καταχώρησης: 22.3.2007 |
|
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2007 11:01 |
Υλικά: 6 ντομάτες ώριμες 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 κ. σούπας πελτέ ντομάτας 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 50 γραμμάρια κουκουνάρια ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα ελαφρώς 3/4 του φλιτζανιού πλιγούρι 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας Μαϊντανό για το γαρνίρισμα Παρασκευή: Πλένουμε τις ντομάτες και τις αδειάζουμε. Τις βάζουμε με το άνοιγμα προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά και τις γυρίζουμε συχνά. Φυλάμε την ψίχα τους αφού την περάσουμε από το μπλέντερ και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το πλιγούρι να φουσκώσει στο ζωμό λαχανικών. 'Οταν όλα είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους αφού προσθέσουμε τα κουκουνάρια γεμίζουμε με αυτόν τον γόμο τις ντομάτες μας. Τις πασπαλίζουμε με το τυρί, τις τοποθετούμε στο ταψί, περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. 'Οταν ψηθούν τις σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με μαϊντανό. Σημείωση: Τις ντομάτες αυτές τις ψήνουμε χωρίς τα καπάκια τους όπως συνήθως κάνουμε με τα γεμιστά. Σερβίρονται κρύες. Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες πολύχρωμες πιπεριές κομμένες στην μέση. Το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Ημερομηνία καταχώρησης: 22.3.2007 |
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2007 11:01 |
Τα περισσότερα γλυκά με σοκολάτα απαιτούν κουβερτούρα την οποία πρέπει να λιώσουμε. Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τρόποι: Α) Στον φούρνο μικροκυμάτων: σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε δοχείο ειδικό για τα μικροκύματα. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου ένα λεπτό. Περιμένουμε μισό λεπτό, ανοίγουμε τον φούρνο και το ανακατεύουμε. Αν δεν έχει λιώσει την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα δευτερόλεπτα. Β) Σε "μπεν μαρί": Τοποθετούμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράζει και από πάνω τοποθετούμε ένα μικρότερο κατσαρόλι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει την σπασμένη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει με τον ατμό του νερού που βράζει από κάτω. Αν σφίξει την αραιώνουμε με λίγο γάλα εβαπορέ και προσέχουμε να μην στάζουν ατμοί μέσα στην σοκολάτα γιατί και το νερό την σφίγγει. Αν θέλουμε η σοκολάτα μας να έχει βελούδινη και γυαλιστερή υφή προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο ή λάδι. 'Οτι προσθέσουμε στην σοκολάτα που έχει λιώσει, ειδικά όταν πρόκειται για γλάσο (κρόκους, λικέρ, κ.λπ.), έχουν την τάση να σφίγγουν την σοκολάτα γι' αυτό καλό είναι οι κινήσεις μας να είναι γρήγορες στο άπλωμα του πάνω στο γλυκό μας. Ημερομηνία καταχώρησης: 15.3.2007 |
|
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2007 11:00 |
Υλικά (για 3 βαζάκια των 350 γρ.): 60 κρεμμυδάκια (αυτά για το στιφάδο) 375 γρ. ζάχαρη καφέ, μή επεξεργασμένη 3 - 6 πιπεριές τσίλι (ανάλογα πόσο καφτερά τα θέλετε) 375 γρ. κόκκινο κρασί 375 γρ. νερό 375 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί 3 κουταλάκια τσαγιού μαύρο πιπέρι σε κόκκους 3 φύλλα δάφνης Παρασκευή: - Πλένετε τα βαζάκια, στρώνετε μια καθαρή πετσέτα στη σχάρα του φούρνου και τακτοποιείτε τα βαζάκια και τα καπάκια. Ανάβετε τον φούρνο στους 100 β -όχι περισσότερο- και τα αποστειρώνετε για 10 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε τα βαζάκια μέσα, μέχρι να ετοιμάσετε τα κρεμμυδάκια. Μην ανησυχείτε δεν καίγεται η πετσέτα. - Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Θα σας διευκολύνει, αν τα ρίξετε προηγουμένως, για λίγα λεπτά, σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, κόβετε τη ρίζα και κρατώντας το κρεμμυδάκι με τα τρία δάχτυλα από την πλευρά του βλαστού, πιέζετε και το κρεμμυδάκι γλιστρά αποφλοιωμένο. - Καθαρίζετε τις πιπεριές ανοίγοντάς τις κατά μήκος και αφαιρείτε τους σπόρους. - Βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας, ώσπου να γίνει καραμέλα. - Σβήνετε με κρασί, νερό και ξίδι. Ανακατεύετε. - Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σωτάρετε με ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 12 λεπτά. (Δοκιμή! Τρυπάτε με βελόνα). - Βάζετε τα κρεμμύδια με το ζουμί τους, ζεστά στα ζεστά βάζα, κλείνετε τα καπάκια και τα αναποδογυρίζετε. Αφήνετε τα βάζα, ανάποδα, χωρίς να τα μετακινήσετε, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Πλένετε τα βαζάκια, αν χρειάζεται, και κολλάτε τις ετικέτες. Αντιγόνη Πολίτου Ημερομηνία καταχώρησης: 15.3.2007 |
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2007 10:58 |
Υλικά: 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό 6 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο χυμός από μισό λεμόνι 2 κ. σ. κύμινο 2 κ. σ. πάπρικα γλυκιά Παρασκευή: Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δοκιμάστε. Προσθέστε εάν χρειάζεται αλάτι ή χυμό λεμονιού. Σερβίρετε σε μπολ με αραβικά πιττάκια φρυγανισμένα και στικ λαχανικών. Ημερομηνία καταχώρησης: 8.3.2007 |
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |