Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2007 11:11 |
Υλικά: 1,5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και βρασμένες 40 γρ. βούτυρο 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος 2 κ. σ. γιαούρτι στραγγισμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια Πάπρικα Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο Ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα Παρασκευή: Πολτοποιήστε τις πατάτες, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο, τα ασπράδια και τις ντομάτες και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέστε τα στις πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίξτε όλο το μίγμα σε πυρέξ για σουφλέ και πασπαλίστε ελαφρά με μοσχοκάρυδο. Απλώστε γύρω - γύρω τις ντομάτες, κοντά στο χείλος του σκεύους και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σημ. Σερβίρεται ζεστό και μπορεί να συνοδέψει κρεατικά, πουλερικά ή ψαρικά αλλά μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα συνοδευόμενο από μια ωραία πράσινη σαλάτα. Ημερομηνία καταχώρησης: 29.12.2007 |
|
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007 11:10 |
Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 3 κ. γλυκού ελαιόλαδο 250 γρ. τυρί κρέμα 150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη 1/2 φλ. ελιές καλαμών κομμένες σε κυβάκια 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος 2 πίτες για πίτσα
Παρασκευή:
Σε ένα χαρτοκολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τα οποία έχετε ψιλοκόψει. 'Οταν μαραθούν αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατέψτε έως ότου γίνει το μείγμα σχεδόν κρεμώδες. Προσθέστε τις ελιές και τον άνηθο και ανακατέψτε ελαφρά.
Βάλτε τις πίτες για 5' σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, και κατόπιν απλώστε πάνω τους το μείγμα με τα τυριά. Ξαναβάλτε τες στο φούρνο για 1 - 2 λεπτά και σερβίρετέ τες κομμένες σε 8 τρίγωνα την κάθε πίτα.
|
Τρόπος Ζωής -
Ευκαιρίες για δράση
|
Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2007 13:08 |
Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο παρουσιάστηκε στην στήλη «Ευκαιρίες για δράση» του τεύχους 28 των Οδοδεικτών μάς ενημερώνει για τα ακόλουθα:
|
Περισσότερα...
|
|
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2007 11:09 |
Υλικά: 1 - 1 1/2 του κιλού χοιρινό κρέας χωρίς λίπος 2 κ. του γλυκού κύμινο 1 κ. τσαγιού μαντζουράνα θρυμματισμένη Ελαιόλαδο 1/2 φλ. νερό 2 κ. της σούπας λευκό κρασί 250 γρ. γιαούρτι πλήρες 2 κ. γλυκού κορν φλάουρ Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Παρασκευή: Ανακατέψτε το κύμινο, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε με αυτά το κρέας. Ζεστάνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και γυρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το νερό και φέρτε το σε βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε και το ξύδι κατόπιν και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το κρέας να σιγο-ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 8 - 10 ώρες ή έως ότου είναι έτοιμο. Για την σάλτσα: πάρτε το ζουμί από το κρέας και βάλτε το σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μετρήστε το να είναι 1 και 1/4 του φλιτζανιού. Αν δεν είναι προσθέστε νερό ώστε να συμπληρωθεί. Προσθέστε το γιαούρτι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με την σάλτσα και συνοδέψτε με ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά. Ημερομηνία καταχώρησης: 7.12.2007 |
Τρόπος Ζωής -
Tips
|
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2007 20:54 |
Αν κόλλησε το φαγητό στην κατσαρόλα και δεν καθαρίζει, γεμίστε την μέχρι τη μέση με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων. Τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια - δυο βράσεις. Κλείνετε τη φωτιά και την αφήνετε στην εστία μέχρι να κρυώσει. Κατόπιν την πλένετε και είναι πάλι αστραφτερή.
Γενικά, όταν θέλουμε να καθαρίσουμε οποιοδήποτε σκεύος με κολλημένο φαγητό, πριν το πλύνουμε, καλό είναι να προσθέτουμε ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων. Με τον τρόπο αυτόν καθαρίζει πιο γρήγορα και με καλύτερο αποτέλεσμα.
Ημερομηνία καταχώρησης: 30.11.2007 |
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |