Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Κυριακή, 19 Απρίλιος 2009 10:47 |
Υλικά:
1/2 κιλό καρότα 2 σκελίδες σκόρδο 1 πράσο 2 κ. σ. μαϊντανός 2 κ. κ. άνηθος 2 κ. σ. χυμός λεμονιού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. κ. κύμινο σκόνη 1/4 κ. κ. πάπρικα λίγη κανέλα σκόνη λίγο κόκκινο πιπέρι τριμμένο.
Παρασκευή:
Ψιλοκόβετε τα καρότα και το σκόρδο και τα ψήνετε στον ατμό για 5 λεπτά. Να παραμείνουν τραγανά. Τα βάζετε σε σαλατιέρα και προσθέτετε το πράσο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, όλα ψιλοκομμένα. Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα και το πιπέρι. Περιχύνετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Την βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
* Ετοιμάστε τη σαλάτα τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, ή και περισσότερο, για να προλάβουν να αναμειχθούν τα αρώματα.
|
|
Τρόπος Ζωής -
Tips
|
Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2009 20:52 |
Το να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό, όσο αυτό περνά απ' το χέρι μας, αποτελεί βασική μας υποχρέωση. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου παίζει η έγκαιρη εκπαίδευση.
Ο συνειδητά «καθαρός» πολίτης διδάσκεται από την πολύ μικρή ηλικία και κυρίως με το παράδειγμα. Βοηθήστε τα παιδιά να τοποθετήσουν στους κάδους απορριμμάτων τα «μικρά» τους σκουπίδια (συσκευασίες από γλυκίσματα, εισιτήρια κτλ), ανασηκώνοντάς τα και, κυρίως, επιβραβεύοντας την πράξη τους. Φροντίστε, βεβαίως, κι εσείς, οι εκπαιδευτές τους, να είστε απόλυτα συνεπείς με αυτό που διδάσκετε!!!
Οι εκάστοτε συνειδητοποιημένες μονάδες επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα του συνόλου. Μην περιμένουμε μόνον απ' τους υπεύθυνους, ας γίνουμε εμείς υπεύθυνοι των μικρών, καθημερινών μας πράξεων και ας βοηθήσουμε τους μελλοντικούς ενήλικους πολίτες να το κατανοήσουν έγκαιρα.
Γιάννα Τσιατά |
Τρόπος Ζωής -
Tips
|
Σάββατο, 15 Μάρτιος 2008 00:00 |
Μην πετάτε τα χαλασμένα λεμόνια! Ακόμη και μουχλιασμένα ή σάπια είναι χρήσιμα. Ανακατέψτε τα στο χώμα που καλλιεργείτε γαρδένιες, καμέλιες, αζαλέες ή ορτανσίες. Λειτουργούν ως λίπασμα για τα συγκεκριμένα φυτά. 'Ισως ξαφνιαστείτε ευχάριστα όταν δείτε στις γλάστρες σας, από τα κουκούτσια, να φυτρώνει μια μικρή λεμονιά! Μεταφυτέψτε την όσο είναι μικρή σε δικό της χώρο και θα την καμαρώνετε καθώς μεγαλώνει. Ημερομηνία καταχώρησης: 15.12.2007 |
|
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2008 11:17 |
Υλικά (για 6 άτομα): 45 μλ νερό 20 μλ ζελατίνη Το ξύσμα και το ζουμί απ’ τα λεμόνια 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους 75 γραμ ζάχαρη 250 μλ κρέμα χτυπημένη Παρασκευή: Βάζουμε την ζελατίνη για μερικά λεπτά σε ζεστό νερό μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ζουμί απ' τα λεμόνια. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. (Μπέν Μαρί). 'Οταν αρχίζει να πήζει (σαν μους), το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη δουλεύοντας με μίξερ μέχρι να πήξει ικανοποιητικά αλλά να είναι "ανάλαφρο". Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο παρά-πάνω μείγμα ανακατεύοντας σε σχήμα "8". Βάζουμε το μείγμα σε κολονάτα ποτήρια, τα σκεπάζουμε ένα-ένα με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με κομματάκια μπίτερ σοκολάτας. Ημερομηνία καταχώρησης: 23.2.2008 |
Τρόπος Ζωής -
Γεύσεις
|
Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2008 11:12 |
Υλικά (για 4 άτομα):
3 φλιτζάνια γάλα 2 καρότα καθαρισμένα 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγισμένο 1 μήλο μεγάλο καθαρισμένο 1 αχλάδι καθαρισμένο 4 πορτοκάλια καθαρισμένα και χωρίς ίνες 2 - 3 κ.γ. μέλι Παγάκια (προαιρετικά)
Παρασκευή:
Κόψτε σε τέταρτα τα φρούτα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι όλα να γίνουν ένας πολτός.
Σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια με φέτες φρούτων για γαρνιτούρα.
Ημερομηνία καταχώρησης: 12.1.2008
|
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |