Συναισθήματα και υγεία PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής
Τετάρτη, 11 Αύγουστος 2010 11:55

Το σωματικό και το ψυχικό ζουν αναπόφευκτα αναμεμειγμένα στη μοναδική διάσταση του πραγματικού που είναι η διάσταση της σωματικής προσωπικότητας.

G. Tibaldi

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν επιστημονική θέση το να λέει κάποιος ότι η σωματική μας υγεία έχει άμεση σχέση με την ψυχική μας κατάσταση γενικότερα. Όποιος επιστήμονας τολμούσε κάτι τέτοιο αμέσως έπεφτε στα μάτια της κοινότητας και ό, τι και να έλεγε από εκεί και μετά δεν υπολογιζότανε, δεν μετρούσε.  Όμως, όπως όλα αλλάζουν έτσι κι αυτή η «επιστημονική θέση» καταρρίπτεται και αρχίζει πλέον, όχι βέβαια στα πανεπιστήμια ή σε επιστημονικά συνέδρια αλλά από μεμονωμένους ερευνητές και ομάδες «φευγάτων» επιστημόνων, αρχίζει  να φαίνεται μια βαθύτερη και πολύ παλιά αλήθεια ότι ο άνθρωπος δηλαδή δεν έχει μόνο ένα υλικό σώμα αλλά και ένα συναισθηματικό σώμα και ένα σώμα που σκέφτεται και ότι το ένα επηρεάζει το άλλο άμεσα σαν να είναι ένα, γιατί ένα είναι.

Περισσότερα...
 
Οι αντιστοιχίες στον βελονισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής
Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2010 11:30
 Στον βελονισμό, που για χιλιάδες χρόνια προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στους πάσχοντες στον μισό πληθυσμό της Γης, ακούμε πολλές φορές τις ορολογίες «τα πέντε στοιχεία» ή «γιν γιανγκ» ή «νόμος μεσημέρι μεσάνυχτα» ή «νόμος μάνας γιου» κ.λπ.

Θα κάνω μια προσπάθεια να μεταφέρω μερικές απλές αλήθειες για τον τρόπο που όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν ανέφερα μπορούν να σταθούν στην σημερινή στεγνή λογική που επικρατεί γενικότερα και θεωρεί όλα αυτά δεισιδαιμονίες και μύθους. Δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω τίποτε γιατί αυτό που λειτουργεί και έχει αποτελέσματα δεν έχει ανάγκη να πείσει κανέναν, απλά μας καλεί να το παρατηρήσουμε αν θέλουμε για να διδαχτούμε και να ωφεληθούμε.

Περισσότερα...
 
Σύμφυτο PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 17:21

                                 

(Symfhytum officinale-Σύμφυτο το φαρμακευτικό. Στεκούλι)

 

   Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα λιγότερο γνωστό φυτό που είναι όμως πολύτιμο και αναντικατάστατο βότανο και σημαντικό ομοιοπαθητικό φάρμακο!

 

   Το σύμφυτο είναι ένα πολυετές φυτό που φθάνει το πολύ το ένα μέτρο, με ισχυρό πολύκλαδο βλαστό και μεγάλα παχιά, τραχιά λογχοειδή φύλλα. Τα άνθη του που εμφανίζονται κατά συστάδες την Άνοιξη και  μοιάζουν με βαθιές καμπανούλες είναι λευκού, ρόδινου ή ιώδους χρώματος. Η ρίζα, πλούσια σε θεραπευτικές ουσίες, με τα χρόνια γίνεται σκούρα καφέ και όταν ανοιχτεί είναι εσωτερικά ανοιχτόχρωμη και κολλώδης. 

 
Περισσότερα...
 
Τρόπος ζωής και υγεία PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής
Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 09:22

Όταν διερευνούμε το θέμα «τρόπος ζωής» θεωρούμε βέβαια αυτονόητο ότι κατ’ αρχάς υφίσταται ζωή σ’ αυτό το επίπεδο που αντιλαμβανόμαστε ότι ‘υπάρχουμε’ και δραστηριοποιούμαστε.  Η ζωή λοιπόν εκδηλώνεται με κάποιο τρόπο και με κάποιο τρόπο αυτή η εκδήλωση αναγνωρίζεται.

Όμως, επίσης, αυτή η ζωή μπορεί να βιωθεί με κάποιο τρόπο. Η επιλογή του τρόπου ανήκει στο υποκείμενο που τη βιώνει.

Περισσότερα...
 
Τρία λεπτά καθημερινής υγιεινής του εγκεφάλου PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής
Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010 12:11

Η άσκηση που ακολουθεί δόθηκε από τον γνωστό για τις έρευνές του σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου Δρ. Νταν Ζίγκελ, στη διάρκεια ενός σεμιναρίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρακτική «καθαρίσματος» του εγκεφάλου σε άμεση σύνδεση με τα σήματα που στέλνει το σώμα(1) και που καθημερινά αγνοούμε πιεσμένοι από τον σημερινό τρόπο ζωής.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL