Περί του Ρόδου και του Σταυρού PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Εσωτερικές παραδόσεις
Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2006 20:29
του Remi Boyer

Όντας η σταθερά και ο άξονας της ευρωπαϊκής ερμητικής σκηνής από τον 17° αιώνα, στις πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του, ο Ροδοσταυρισμός παραμένει ακατάληπτος όπως το Πνεύμα, ίσως γιατί η ίδια του η φύση είναι Πνεύμα. Εκτός από την πιο γόνιμη δημιουργική μεταφορά της δυτικής Παράδοσης, αποτελεί μια μεταφυσική και μια φιλοσοφία της αναζήτησης, σήμερα δε θα λέγαμε, μια μεταφυσική και μια φιλοσοφία της αφύπνισης. Μεταφυσική και φιλοσοφία που έρχονται να αντιστηρίξουν, όσο είναι κι αυτές αντιστηριγμένες, μετά από μια αυστηρή προπαρασκευαστική μελέτη, μια άσκηση, μια ποιητική, μια τέχνη, που θέλουν να εγγράψουν το Πνεύμα μέσα στην μορφή για να απελευθερωθούν καλύτερα απ' αυτήν εδώ, ενδεχομένως δια μιας θεουργίας, μιας αλχημείας, μεταλλικής ή εσώτερης, αλλά όχι απαραιτήτως. Μερικές φορές ο Ροδοσταυρισμός δεν είναι παρά απογύμνωση έως την Ουσία.
Περισσότερα...
 
Οι Ροδόσταυροι ανά τας παραδόσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Εσωτερικές παραδόσεις
Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2006 20:28
του Δ. Π. Σεμελά

Μεταφρασμένο απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό "ΕΟΝ", τον Φεβρουάριο του 1921.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, η ιεροσύνη ήταν εμπιστευμένη σε μια ομάδα ανθρώπων που ονομαζόταν «Μεμυημένοι».

Η Σχολή της Μέμφιδας, η Σχολή της Αβύδου, μια δευτερεύουσα σχολή, η Σχολή του Εσνέχ, έδρασαν στους μακρινούς εκείνους χρόνους. Οι Σχολές αυτές κατείχαν διάφορα μυστήρια και κάθε υποψήφιος, που έμελλε να γίνει μέλος, όφειλε να υποστεί σκληρότατες δοκιμασίες, για να αποδείξει ότι κατείχε τα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά που ήσαν αναγκαία για την πραγματοποίηση των σκοπών που επιδιώκονταν. Οι Σχολές αυτές υπόσχονταν στους μαθητές τους διάφορες δυνάμεις. Οι Σοφοί, που έβγαιναν από αυτές τις Σχολές:

1. Μπορούσαν να διαβάζουν στα άστρα τα πεπρωμένα των ανθρώπων.

2. Μπορούσαν να «διαβάζουν» τις σκέψεις των ανθρώπων και να γνωρίζουν ό,τι κρυφό υπήρχε μέσα στο ανθρώπινο όν.

3. Μπορούσαν να συνομιλούν με το Αόρατο. Ο Σοφός, που γινόταν «Κυρίαρχος» μπορούσε να ρυθμίζει τα στοιχεία και τις κατώτερες δυνάμεις της Φύσεως. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι, ορισμένοι από αυτούς, μπορούσαν να κατευνάζουν τις θύελλες. Λέγεται, επίσης, ότι εθεάθη ένας Σοφός, με την ράβδο του, να αλλάζει την ροή του Νείλου. Στην εποχή μας, όλα αυτά μας φαίνονται πολύ περίεργα κι όμως η ιστορία μαρτυρεί για την αυθεντικότητα τους.
Περισσότερα...
 
Κάτι είναι απελπιστικά στραβό στον πολιτισμό μας. Λιμοκτονούμε για ένα άνοιγμα καρδιάς... PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Για διαλογισμό και εφαρμογή
Κυριακή, 23 Ιούλιος 2006 10:14

Ζούμε σ' έναν πολιτισμό που έχει ξεχάσει την ψυχή... Ο Τόμας Μούρ είπε: "Η μεγαλύτερη αρρώστια του εικοστού αιώνα, που εμπλέκεται σε όλα μας τα προβλήματα και μας μαστίζει ατομικά και κοινωνικά, είναι η "απώλεια της ψυχής'".

 

Περισσότερα...
 
Θέσεις του τεκτονισμού για τον πόλεμο και την καταπίεση στον κόσμο PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Εσωτερικές παραδόσεις
Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2006 10:43
Αν γίνετε Ελευθεροτέκτονας και δη μέλος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, πίσω από τα σύμβολά του θα βρείτε τις άτεγκτες πραγματικότητες του Καθήκοντος. Δεν αρκεί να καταπολεμάτε τις διαστροφές και τα πάθη σας και να τα υποτάσσετε, αλλά πρέπει επίσης να μοχθείτε ειλικρινά και να προσπαθείτε να νικήσετε εκείνους τους παρανοϊκούς εντός της Ανθρωπότητας: Τους υποκριτές που την εξαπατούν, τους άπιστους που την παραπλανούν, τους φιλόδοξους που καταχρώνται τα δικαιώματά της, τους διεφθαρμένους και τους ανθρώπους δίχως αρχές που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη των μαζών. Δεν μπορεί κανείς να πολεμήσει εναντίον όλων αυτών δίχως να υποστεί προσωπικό κίνδυνο. Έχετε την ενέργεια, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση, προκειμένου να δεσμεύσετε όλη σας την ζωή ενάντια στο σκότος, την δολιότητα και την πλάνη;
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL