Τι άλλο κρύβει η “κρίση”, πέρα από αυτήν την ίδια; PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Κυριακή, 23 Μάιος 2010 15:48

Με αφορμή την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, επενδεδυμένες με έναν άνευ προηγουμένου αρνητισμό. Η σύγχυση, ο φόβος, η επιθετικότητα, η βία, η ταραχή, η απελπισία κ.λπ. επικρατούν ανάμεσα στους ανθρώπους.  Μία κρίση, όμως, όποιο όνομα κι αν της δώσουμε, δεν σημαίνει οπωσδήποτε διάσταση καταστροφής! Υπάρχουν και άλλες διαστάσεις!  Ο Νίτσε έχει πει ότι «όλα τα σπουδαία πράγματα στη ζωή γίνονται “παρ’ όλα αυτά”».

 

Περισσότερα...
 
Οι διανοούμενοι σιωπούν, οι άνθρωποι του πνεύματος όχι... PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010 15:40

Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 διαβάσαμε στην εφημερίδα “Το Βήμα” (Νέες Εποχές, “Σιωπούν οι διανοούμενοι;”):

“Το φαινόμενο σύνηθες. Όποτε ξεσπά μια μεγάλη κοινωνική κρίση, το στερεότυπο ερώτημα επανέρχεται: Γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;  

…η απάντηση είναι:  καλύτερα να σιωπούν.

  …Για τον ένα φταίει ο «κλεφτοαρματωλισμός» (sic!). Για έναν άλλο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πέρασε Αναγέννηση, Μεταρρύθμιση, Διαφωτισμό, Βιομηχανική Επανάσταση κλπ., για το ότι δηλαδή είναι ό, τι δεν είναι........

Περισσότερα...
 
Προς τηλεθεατές ή ο τελικός νικητής PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 13:14

 

Προσοχή! 

Τα «θα» δεν είναι ειδήσεις, δεν είναι γεγονότα. 

Το περιεχόμενο των προβλέψεων και των προειδοποιήσεων ΔΕΝ έχει ακόμη συμβεί, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

 

Αν εμείς το θεωρούμε δεδομένο, αν τις προβλέψεις τις αισθανόμαστε ως γεγονότα, τότε, ως προς τις ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι σαν να μας έχουν περικόψει περί τις τριάντα φορές ως τώρα τον 14ο μισθό, ενώ η χώρα έχει χρεοκοπήσει περί τις 50 ως 100 φορές. 

Περισσότερα...
 
Ποια ρεύματα ενισχύουν οι πληροφορίες που διακινούμε μέσα από το διαδίκτυο; PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 12:43

Το ότι ζούμε μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα εποχή δεν το αμφισβητεί κανεις πια. Όσο, επίσης, δύσκολη και απαιτητική.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εποχής, είναι η ραγδαία ανάπτυξη που παίρνει το διαδίκτυο, μέσα από το οποίο διακινείται ένας καταιγισμός πληροφοριών.

Η σημασία της πληροφορίας είναι τεράστια, καθώς προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για την διαμόρφωση μιας ακριβούς εικόνας του κόσμου, για την διαμόρφωση ορθής γνώμης για όσα έχουμε να πράξουμε, για την δημιουργία συνειδητότητας… Αν, βέβαια, δεν είναι ανακριβής και εσφαλμένη.

Περισσότερα...
 
Ο κίνδυνος της σημερινής παγκόσμιας κρίσης PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2010 08:41

 

Αποτελεί μία πραγματικότητα ότι η ανθρωπότητα διέρχεται μία κρίση, όπως κι αν την ονομάσουμε. Μία κρίση σε όλα τα επίπεδα, υλικά, συναισθηματικά, διανοητικά κ.λπ. Το θέμα είναι να συλλογιστούμε τον βαθύτερο κίνδυνο αυτής της κρίσης και το πώς θα τον διαχειριστεί ο άνθρωπος.

Θα πούμε μία ιστορία!

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL