Πράσινες ταράτσες στις πόλεις PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 08:36

Ένα ακόμη θερμό καλοκαίρι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και η είδηση, που δεν αποτελεί πια είδηση, ανακοινώνεται από τα ΜΜΕ. Παράλληλα δρομολογείται η απόσυρση των παλιάς τεχνολογίας κλιματιστικών και η αντικατάστασή τους με σύγχρονα, πιο αποδοτικά και πιο φιλικά στο περιβάλλον. Θετικό ακούγεται το μέτρο, μόνο που ο κλιματισμός έρχεται απλά να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ασθένειας που ονομάζεται "υπερβολική ζέστη" και όχι να θεραπεύσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Περισσότερα...
 
Και τα βακτήρια φτιάχνουν δίκτυα… PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Τρίτη, 23 Ιούνιος 2009 18:33

Ξέρετε τι κοινό έχουν τα βακτήρια και οι υπολογιστές; Τα Δίκτυα! Δίκτυα που σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Wired φαίνεται να εξυπηρετούν την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και διαχείριση ενέργειας.

Περισσότερα...
 
Το φτερό της λιβελλούλας PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009 08:41

Το φτερό της λιβελλούλας αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για ένα Βελγικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο, το οποίο προτείνει για το νησί Roosevelt στη Νέα Υόρκη, ένα καινοτομικό κτίριο που συνδυάζει χώρους κατοικιών, γραφείων και εργαστηρίων με 28 διαφορετικές επιφάνειες γεωργικής καλλιέργειας και παραγωγής σε ένα κτιριακό σύνολο 132 ορόφων, το οποίο αναπτύσσεται κάθετα σε ύψος που φτάνει τα 700 μέτρα.

Περισσότερα...
 
Εάν δεν υπάρχουν αυτιά, υπάρχει ήχος; PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 12:08

Πρόσφατα, στις ήδη υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης πληροφοριών και στοιχείων μέσω του διαδικτύου, όπως οι Google, Yahooκ.ά., προστέθηκε ακόμα μια, νεότερη και πιο εξελιγμένη, την οποία οι δημιουργοί της χαρακτηρίζουν ως «Υπολογιστική Γνωσιακή Μηχανή». Ως δοκιμασία τής έθεσαν ένα παλαιό ερώτημα: «Εάν μέσα σε ένα δάσος, πέσει ένα δένδρο αλλά δεν υπάρχει κανείς εκεί για να το ακούσει, τότε η πτώση του προκαλεί ήχο;».

Περισσότερα...
 
Φυτά και Ραδιενέργεια PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009 10:20

23 χρόνια μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, οι έρευνες συνεχίζονται για τις διαρκείς επιπτώσεις του στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε πρόσφατο άρθρο του περιοδικού New Scientist, παρουσιάζονται τα ευρήματα της ομάδας του Martin Hajduch, της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών, που συνέκριναν φυτά σόγιας που καλλιεργήθηκαν στην περιοχή τουΤσερνόμπιλ με αντίστοιχα που καλλιεργήθηκαν σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων και σε έδαφος που θεωρείται ‘μη μολυσμένο’.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL