Ο κύκλος των επικίνδυνων ουσιών PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2010 11:51

Οι λιγότεροι νέοι θα θυμούνται το θόρυβο που είχε προκληθεί όταν στη δεκαετία του 1970 αποκαλύφθηκε η καταστροφική επίδραση του εντομοκτόνου DDT στο φυσικό περιβάλλον και τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι νεότεροι ίσως να μην το έχουν ακούσει καν, αφού αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως εντομοκτόνο για γεωργική χρήση από τη δεκαετία του 1940 έως το 1970 περίπου, οπότε και απαγορεύτηκε στις περισσότερες χώρες. Σήμερα χρησιμοποιείται σε ελάχιστες αναπτυσσόμενες χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου, κυρίως για την καταπολέμηση των κουνουπιών που προκαλούν ελονοσία.

Περισσότερα...
 
Επενέβη η αστυνομία γιατί μοίραζε χρήματα… PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010 13:26

 

Έναν «μυστηριώδη» άνδρα που μοίραζε μετρητά σε περαστικούς σταμάτησε η αστυνομία του Χονγκ Κόνγκ «για να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την δημόσια τάξη». Ο άνδρας, περίπου 30 ετών, μόλις είχε αποσύρει 20.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (2.578 δολάρια ΗΠΑ) από αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών και είχε μοιράσει περίπου 2.000 δολάρια σε περαστικούς. Κίνητρο του …εγκλήματος ήταν η θλίψη που ένιωθε και γι’ αυτό μοίραζε χρήματα για να «ευθυμήσει».

 Το δικό μας ερώτημα είναι αν, στην εποχή μας, τέτοιες «μυστηριώδεις» πράξεις διαταράσσουν την δημόσια τάξη μόνο ή και την επικρατούσα λογική…

  (Πηγή: in.gr, 9.1.2009).

 
Τι δεν φοβούνται οι Βρυξέλλες και οι αγορές... PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 14:09

“Οι Βρυξέλλες και οι αγορές φοβούνται” τις αλυσιδωτές συνέπειες από μια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και ζητούν μέτρα…. Και καλά, αδιαφορούν για τις κοινωνικές συνέπειες των σκληρών μέτρων λιτότητας που θα αυξήσουν τους φτωχούς, τους άνεργους, τους πεινασμένους, τους οργισμένους και απογοητευμένους. Αλλά δεν φοβούνται μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα και τις πιθανές αλυσιδιδωτές συνέπειές της, όπως η μετάδοσή της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

 

Λ.Κ.

 
Μπορεί το κράτος να σπαταλά ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν; PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 11:33

Όταν μιλάμε για οικονομία, για περικοπές δαπανών, για συγκράτηση του ελλείμματος κλπ, είναι εύλογο να πηγαίνει το μυαλό μας σε περιορισμούς, σε μειώσεις εισοδημάτων, σε μια «μίζερη» προοπτική… Ενώ παράλληλα η καρδιά μας, απέναντι στους οικονομικούς υπολογισμούς, να νιώθει μια «πεζή» ή και «αντιπνευματική» ατμόσφαιρα.

Όμως, αυτή δεν είναι και η μόνη δυνατότητα οπτικής των πραγμάτων. 

Περισσότερα...
 
Σε αναζήτηση της Πολιτικής PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Γνώμες
Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009 16:06

Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες στα χείλη πολιτικών βρίσκονταν λέξεις όπως πόλεμος, μάχη και άλλα συνώνυμα…

Οι λέξεις και οι πράξεις τους δίνουν την εντύπωση ότι για κάποιους λόγους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής επιλέγουν να βλέπουν ως πόλεμο τις μεταξύ τους διαφορές.  
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL