Ένα δωμάτιο για "δημιουργική εκκόλαψη" PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Ευκαιρίες για δράση
Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 08:39

 

Αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο για όλους σήμερα. Πρέπει να έχετε ένα δωμάτιο, ή μια συγκεκριμένη ώρα, όπου δεν ξέρετε τι έγραφαν οι εφημερίδες εκείνη την ημέρα, δεν ξέρετε ποιοι είναι οι φίλοι σας, δεν ξέρετε τι χρέη έχετε…

Αυτός είναι ένας χώρος όπου μπορείτε απλώς να βιώσετε και να δημιουργήσετε τι είσαστε και τι θα μπορούσατε να γίνετε.

Αυτός είναι ο χώρος της δημιουργικής εκκόλαψης. Στην αρχή μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν συμβαίνει εκεί.

Αλλά, αν έχετε έναν ιερό χώρο και τον χρησιμοποιείτε, τελικά κάτι  θα συμβεί.

(Josef Campell)   



 
Δέκα «οικονομικές» παροιμίες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2012 12:59

Διαβάζοντας τα βιβλία “ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΦΙΑ Ι” και “ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΙΙ”, (Εκδόσεις Οδυσσέας., Αθήνα 2005) αλιεύσαμε μερικές παροιμίες που σε καιρούς οικονομικής κρίσης μπορούν να προσεχθούν και να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα..

(Οι παροιμίες που φέρουν την ένδειξη (1) προέχονται από το βιβλίο “ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΦΙΑ Ι” αυτές που φέρουν την ένδειξη (2) από το βιβλίο “ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΙΙ”). 

Περισσότερα...
 
Η ανάγκη για το μικρό μας περιβόλι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Ευκαιρίες για δράση
Σάββατο, 10 Απρίλιος 2010 18:55
Στις μεγάλες κοινωνικές κρίσεις περιμένουμε εύλογα από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν κάποια μέτρα που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Αν, όμως, τα μέτρα αυτά δεν λαμβάνονται ή αν αργούν να αποδώσουν ή αν λαμβάνονται λάθος μέτρα, τότε το άτομο τι κάνει; Δεν μπορεί να περιμένουμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση. Πέρα από την ανάγκη συμβολής μας στην συλλογική επίλυση των προβλημάτων, είναι ζωτική ανάγκη –και μπορούμε- να αντιδράσουμε και να δράσουμε και ατομικά. Το κείμενο που ακολουθεί μας ενημερώνει για μια από τις μορφές που πήρε στη Γαλλία και σε άλλες χώρες η ατομική "αντίσταση" στην φτώχεια και στην πείνα: Είναι οι ιδιωτικοί λαχανόκηποι. 
Περισσότερα...
 
Ζωή χωρίς χρήματα ή το μέλλον της κοινωνίας μας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Ευκαιρίες για δράση
Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2010 11:12

Πριν από 22 χρόνια μια Γερμανίδα, η καθηγήτρια γυμνασίου Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ, μετά από ένα επώδυνο διαζύγιο, μετακόμισε με τα δύο παιδιά της στο χωριό Λούνεμπουργκ, κοντά στο Ντόρτμουντ. Εκεί, παρατήρησε ότι οι άστεγοι ήταν πάρα πολλοί και σε άθλια κατάσταση. 

Έτσι αποφάσισε να φτιάξει ένα μέρος, το Τauschring, όπου οι άνθρωποι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα υλικά αγαθά. Χρήματα δεν χρησιμοποιούνται. Ένα κούρεμα μπορεί να ανταλλαγεί με το σέρβις ενός αυτοκινήτου, μια παλιά τοστιέρα μπορεί να ανταλλαγεί με δύο χρησιμοποιημένες καμπαρντίνες.

 

Η 67χρονη σήμερα Σβέρμερ πίστευε ότι δεν είναι απαραίτητα τα χρήματα για να επανενταχθούν οι άστεγοι στην κοινωνία. Μπορούν να δώσουν μόνοι τους αξία στον εαυτό τους με το να γίνουν χρήσιμοι, παρά τα χρέη, την ένδεια ή την ανεργία. «Πιστεύω ότι ακόμα και εάν δεν έχεις τίποτα, αξίζεις πολλά. Ο καθένας μας έχει μια θέση στον κόσμο».

Περισσότερα...
 
Κομποστοποίηση PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 00:33

Η κομποστοποίηση είναι μια βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων με στόχο τη δημιουργία εδαφοβελτιωτικού και λιπάσματος. Προέρχεται από τη λέξη compost που σημαίνει κοπρόχωμα, φουσκί (κοπριά). Είναι απλό και εύκολο να βρείτε κάδους κομποστοποίησης μέσω του internet.  Ενημερωθείτε μέσω Google, δίνοντας αναζήτηση: «κομποστοποίηση».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL