Η διάνοια δεν μπορεί να περιθάλψει PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 09:38

Η διάνοια μπορεί να γνωρίσει τα αίτια των ασθενειών, αλλά δεν μπορεί να τις περιθάλψει. Όλοι οι σοφοί του παρελθόντος υποστήριζαν πως η ψυχή είναι αυτή που περιθάλπει τις ασθένειες. Αρκεί να επιθυμήσει την θεραπεία μιας ασθένειας, για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της. Αντίθετα, η διάνοια, έστω κι αν το επιθυμεί, δεν το επιτυγχάνει. Η διάνοια εκδηλώνεται εξωτερικά, ενώ η ψυχή πιο εσωτερικά. Μια από τις εκδηλώσεις της ψυχής είναι και η διαίσθηση.

 
 
Το αίτιο όλων των ασθενειών PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2009 16:31
Σοφοί του παρελθόντος υποστήριζαν πως το αίτιο όλων των ασθενειών, όλων των αναπηριών, όλων των προβλημάτων στην ζωή του ανθρώπου δεν είναι φυσικό, αλλά πνευματικό. Καμία αρνητική σκέψη, κανένα αρνητικό συναίσθημα δεν θα έπρεπε να επιτρέπουμε να εισέρχεται στην διάνοια ή στην καρδιά μας. Πολλά αίτια ασθενειών κρύβονται μέσα στο υποσυνείδητο. Αφορούν ‘απομεινάρια’ του παρελθόντος μας, τα οποία πρέπει σήμερα, στο παρόν μας, να τα αντιμετωπίσουμε έλλογα. Η υγεία και η ασθένεια είναι οι δύο πόλοι του ανθρώπινου πνεύματος. 
 
Τα φυτά μέσο ανάπτυξης του ανθρώπου PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 19:37

 

 

Ως μέθοδο ορθής ανάπτυξης, οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν άνθη, φρούτα και λαχανικά. Κάθε φυτό, κάθε καρπός με τον οποίο ασχολείται ο άνθρωπος, φέρει μέσα του τις ποιότητές του. Στο πρόγραμμα όλων των θρησκευτικών συστημάτων, συνιστάται ως μέθοδος εργασίας η καλλιέργεια φυτών. Καλλιεργώντας τα αρχίζουμε να γνωρίζουμε την μαγνητική τους δύναμη. Τα φυτά έχουν ένα καταπίστευμα δυνάμεων απ’ όπου ο άνθρωπος μπορεί να αντλήσει ό, τι του είναι αναγκαίο για τον οργανισμό του.

 
Για την εκπαίδευση των ζώων PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Σάββατο, 15 Αύγουστος 2009 23:08

Τα ζώα έχουν σαφώς μια μνημονική ικανότητα, αλλά δεν έχουν αίσθηση του χρόνου. Αν λοιπόν, επιθυμούμε να καταλάβουν ποια πράξη τους μας έχει δυσαρεστήσει, προκειμένου σιγά-σιγά να μην την επαναλάβουν, δεν πρέπει να τα «τιμωρούμε» ή να τους «φωνάζουμε» ώρες μετά το «ατυχές συμβάν», γιατί δεν θα καταλάβουν.

Πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε την ώρα ακριβώς που θα συμβεί να κάνουν κάτι που «δεν θα έπρεπε».

 
Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 23:32

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι θέλουν έναν νέο καλύτερο κόσμο, μια νέα καλύτερη ζωή. Σοφοί του παρελθόντος, ωστόσο, έλεγαν  σε σχέση με αυτές τις επιθυμίες κι αναζητήσεις, πως δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος και να έχουμε μια νέα καλύτερη ζωή, αν διαρκώς φέρουμε μέσα μας το ανικανοποίητο, την δυσαρέσκεια.

 

Οφείλουμε, ο καθένας για τον εαυτό του, να μάθουμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη ζωή μας, κι αν θέλουμε κι αναζητούμε κάτι καλύτερο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να εργαστούμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες ‘σχέσεις’, νέα πλάνα, νέα ‘μοντέλα’. Η ζωή μας δεν αλλάζει, και μάλιστα προς το καλύτερο, με κάποιον… ‘μαγικό’ τρόπο… Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να ζήσουμε, και να εργαστούμε  συνειδητά, προκειμένου να πετύχουμε την δημιουργία νέων, καλύτερων και υγιών βάσεων ζωής και δημιουργίας.

 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL