Ποσοτική και ποιοτική διαχείριση των επιθυμιών PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2006 03:44
Κάθε ενέργεια που ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση να την αφομοιώσει ορθά, προκαλεί κάτι το υπερβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό το υπερβάλλον είναι η οργή. Πολλές φορές το αίτιο της οργής είναι η αχρησιμοποίητη ενέργεια που προοριζόταν για την πραγμάτωση των επιθυμιών μας. Τούτο δεν σημαίνει πως πρέπει να αποκλείσουμε την έννοια της "επιθυμίας" από την ζωή μας. Ωστόσο, πρέπει να γίνεται μια σαφής, συνετή και έλλογη διαχείριση αυτών τούτων των επιθυμιών μας. Το να έχουμε πολλές επιθυμίες που δεν μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε, δεν ωφελεί κανέναν. Κυρίως δε, δεν πρέπει να αμελούμε την διαχείριση των επιθυμιών μας που έχουμε την δυνατότητα σήμερα να τις πραγματώσουμε. Απαιτείται, ωστόσο, ικανότητα διάκρισης σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την ορθότητα της επιθυμίας. Μερικές φορές διαπιστώνουμε εκ των υστέρων το άκαιρο, το επιζήμιο, ή το ανώφελο της πραγμάτωσης μιας επιθυμίας.

Ημερομηνία καταχώρησης: 12.12.2006
 
Διαχείριση σκέψης... PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2006 03:44
Αν μια σκέψη, που την θεωρούμε αρνητική, διεισδύσει μέσα στην διάνοιά μας και μείνει εκεί, πρέπει να βρούμε ακριβώς την αντίθετη σκέψη η οποία πρέπει να την αντικαταστήσει. Δεν πρέπει να διώχνουμε μια σκέψη που δεν μας αρέσει κατά τρόπο μηχανικό, γιατί θα δημιουργήσει μέσα μας μια ευτέλεια. Πρέπει να είμαστε ολοένα και πιο συνειδητοί. 'Ομως, πολλές φορές, όντας σ' ένα περιβάλλον, απλώς "συλλαμβάνουμε" τις σκέψεις των άλλων, θεωρώντας τις κατόπιν ως δικές μας. Το πιο σημαντικό σ' αυτό εδώ το σημείο είναι οι σκέψεις που βρίσκονται ήδη μέσα στην διάνοιά μας να προσιδιάζουν όντως σ’ εμάς και να είναι "αποδεκτές" από εμάς. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε υπεύθυνοι και για τις σκέψεις μας!... Η επιλογή και η απόφαση πρέπει ν' ανήκουν σ' εμάς.

Ημερομηνία καταχώρησης: 4.12.2006
 
Περίθαλψη... με χρώμα! PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2006 03:43
Ημερομηνία καταχώρησης: 22.11.2006

Η δυνατότητα περίθαλψης μέσω του χρώματος είναι στις μέρες μας γνωστή σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 'Ολοι μας έχουμε ανάγκη από φως. 'Ομως πρέπει να γνωρίζουμε πώς να το προσλαμβάνουμε και πώς να το εφαρμόζουμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς σ' αυτόν τον τομέα κάθε ασθενική κατάσταση στον οργανισμό μας μπορεί να περιθαλπεί με το φως - κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ιώδες, κλπ... Κάθε χρώμα έχει τον "προορισμό" του. Το πράσινο είναι περισσότερο υλιστικό, το κόκκινο είναι ενεργό, ενώ το πορτοκαλί χρώμα εκφράζει τον υπέρτατο ατομισμό.

Το κόκκινο χρώμα εμπεριέχει μια μαγνητική δύναμη που τονώνει το νευρικό σύστημα, το μπλέ χρώμα φέρνει ηρεμία... Με το κίτρινο χρώμα πολλοί περιθάλπουν τον φόβο, ενώ με το ροζ χρώμα περιθάλπουν την οργή... Το ιώδες χρώμα έχει σχέση με την βούληση του ανθρώπου, κλπ...

'Οσο πιο νοήμων, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι ο άνθρωπος, τόσο καθαρότερο είναι το φως του. Αν μειωθεί η νοημοσύνη του ανθρώπου, το φως του γίνεται ανοικτό κυανούν, αργότερα ωχρό κίτρινο, κλπ...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL