Βιβλίο
Βάστου. Οι απαρχές του φένγκ σούι PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2006 22:36
Marcus Schmieke
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


Η αρχαία Ινδική επιστήμη του Βάστου, από την οποία προέρχεται το Φένγκ Σούι, έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στον δυτικό κόσμο. Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι, ωστόσο, άνθρωποι ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν αυτό τον τομέα γνώσης, στην προσπάθεια όχι μόνο ενός "ορθότερου" σχεδιασμού και "καλύτερης" δόμησης, αλλά και μιας ευρύτερης κατανόησης της Ζωής και του Σύμπαντος.

Η εφαρμογή του Βάστου, σήμερα, είναι γνωστή ως Βασάτι, λέξη που προέρχεται από την λέξη Βάστου. Στα σανσκριτικά Βασάτι σημαίνει "υγιές κτίριο". 'Ολοι μας έχουμε ανάγκη ενός "υγιούς κτιρίου", μιας και το σπίτι μας είναι στην πραγματικότητα "το σώμα του σώματός μας". Σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σήμερα είναι γνωστό πως η ποιότητα του ζωτικού μας χώρου επηρεάζει την υγεία μας καθώς και την διανοητική και συναισθηματική μας κατάσταση.

Το παλαιό Ινδικό γεωμαντικό σύστημα του Βάστου έχει διαμορφωθεί μέσα από χιλιετίες εμπειρίας και παρατήρησης.
Περισσότερα...
 
Η αυτοβιογραφία του φωτός PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2006 22:34
Γιώργος Γραμματικάκης
Πανεπστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2006


Η αυτογραφία του φωτός είναι κατά βάθος μια ερωτική ιστορία. Κάποια στιγμή, που χάνεται στον χρόνο, το φως αναδύθηκε στο κέντρο της ζωής του συγγραφέα. Τα χρώματα και η αινιγματική του φύση, το άπειρο των διαδρομών και οι ιριδισμοί έμοιαζαν να κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ψυχή του συγγραφέα. Δεν άργησαν λοιπόν να την κατακτήσουν και αποφάσισε, τι το καλύτερο, να αφήσει το φως να πει την ιστορία του σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο.

'Ετσι κι εμείς θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Θα αφήσουμε το φως, το ίδιο, να μιλήσει.

"Γεννήθηκα πριν από αιώνες αιώνων, σε έναν Χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, και σε έναν Χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος. Με ένα περίεργο ωστόσο τρόπο, αισθάνομαι ότι προϋπήρχα της γενέσεώς μου. Κι ενώ από τότε όλα έχουν αλλάξει, εγώ αισθάνομαι ότι τίποτε δεν αλλάζει. Η παρουσία μου μετρά το αιώνιο. Δεν αξίζει άλλωστε να συζητά κανείς για πράγματα -την γένεσή μου και την γένεση του Κόσμου- που προκαλούσαν ανέκαθεν διαμάχες. Αυτό που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου είναι ότι η παρουσία μου έμοιαζε πάντοτε πρωταρχική: στους μύθους ή σε ό,τι ονομάζεται επιστήμη, στα έργα των θνητών αλλά και στις θρησκείες, το φως έπαιζε πάντοτε ρόλο ιδιαίτερο. Κατά καιρούς πολλοί διερωτήθηκαν για την φύση μου, και άλλοι πάλι έμειναν απλώς στον θαυμασμό και την αποδοχή... Εγώ λοιπόν, που είμαι το παλαιότερο, το αρχέγονο φως, ήρθε η ώρα να μιλήσω λίγο για τον εαυτό μου. Πράγματι, 400.000 χρόνια από τη γένεση του Σύμπαντος, παύει η αλληλεπίδρασή μου με την ύλη. Αρχίζει τότε, όπως λένε, η εποχή της διαφάνειας.
Περισσότερα...
 
Στιγμές αλήθειας. Αποσπάσματα απο το Ρουμπαγιάτ του Ομάρ Καγιάμ PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2006 22:32

Ερμηνευμένα από τον Παραμχάνσα Γιοκανάντα
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


 Σπάσε τα κάγκελα της λεπτομερειακής συνειδητότητας.
Μην διακόπτεις την φυσική ροή της ζωής με το να φράζεις τον ποταμό της σε κάθε στροφή με εύθραυστα παλούκια ανάλυσης και ορισμού.

(στροφή Σαράντα 'Eνα)

Τα αποσπάσματα που εμπεριέχονται σ' αυτό το βιβλίο δεν είναι από το ίδιο το ποίημα, αλλά από τα ερμηνευτικά σχόλια του Παραμχάνσα Γιοκανάντα.

Βαδίζοντας προς το εσωτερικό νόημα αυτού του έργου (Ρουμπαγιάτ), ο Γιοκανάντα πρόσφερε μία από τις πιο βαθυστόχαστες δημιουργίες του.Πρόκειται για λόγους πάνω στους οποίους μπορεί κανείς να στηρίξει τις προσπάθειες για κατανόηση και εφαρμογή στην ζωή του.

Περισσότερα...
 
Ανεβείτε φυσικά PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2006 22:30
Patrick Holford και Hyla Cass
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006Στο βιβλίο αυτό, ο Patrick Holford, ειδικευμένος ψυχολόγος, κορυφαίος διατροφολόγος της Βρετανίας και μία από τις παγκόσμιες αυθεντίες στις νέες προσεγγίσεις της υγείας και η Hyla Cass, διακεκριμένη ψυχίατρος και αυθεντία της διατροφολογικής ιατρικής, παρουσιάζουν και αναλύουν τον τρόπο επίτευξης μιας πιο ευτυχισμένης, ήρεμης και γεμάτης ζωτικότητα ζωής με φυσικά μέσα.
Περισσότερα...
 
Στοχασμοί πάνω στην Τέχνη της Προσωπικότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2006 22:28

Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ - Χαν
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006
Ο συγγραφέας είναι ο ηγέτης του Διεθνούς Σούφικου Κινήματος και γιός του ιδρυτή του, Χαζράτ Ιναγιάτ - Χάν, του σύγχρονου μυστικιστή και μουσικού της Ινδίας.

Ο Χαϊνταγιάτ Ιναγιάτ - Χάν προσφέρει τους προσωπικούς του στοχασμούς πάνω στην διαδικασία της τελειοποίησης της προσωπικότητας, βασισμένος στα γραπτά του πατέρα του. Eνα βαθυστόχαστο απόσταγμα μυστικιστικών διδασκαλιών πάνω στην φύση της προσωπικότητας και της μεταμόρφωσής της από το περιορισμένο στο απεριόριστο, είναι πάντοτε όχι ένα "απλό" αντικείμενο μελέτης, αλλά ένα στήριγμα ζωής.

Η Τέχνη της Προσωπικότητας απαιτεί εξάσκηση. Για να εξασκηθούμε, όμως, πρέπει πρώτα απʼ όλα να "θέλουμε". Μια σταθερή και συνεχώς δυναμοποιούμενη βούληση είναι απαραίτητη, προκειμένου όχι μόνο να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε τον "μικρό εαυτό μας", αλλά και να ασχοληθούμε ειλικρινά και άοκνα με την τελειοποίησή του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL