Βιβλίο
Πάντα τα Γεγραμμένα PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2006 22:49

 Πέταρ Ντένωφ (Μπεϊνσά Ντουνό)
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


Ο διδάσκαλος Μπεϊνσά Ντουνό, κατά κόσμον Πέταρ Ντένωφ (1864-1944) δίδαξε μεθοδικά την ανθρωπότητα πάνω από σαράντα χρόνια με τον ζωντανό λόγο του και η σκέψη του εξακολουθεί να επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στους μαθητές του περιλαμβάνονταν ο Αϊνστάϊν και πολλές από τις προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή την χρονική περίοδο.

Ο λόγος του είναι ζωντανός, απλός και αυθεντικός. Μέσα στην απλότητα, όμως, του λόγου του κρύβονται τα πιο βαθιά νοήματα και οι πιο υψηλές ιδέες.

Παρερμηνεύθηκε και χλευάστηκε από πολλούς, θεωρήθηκε -όχι λίγες φορές- ως επαναστάτης και φυλακίστηκε για λίγο καιρό ως "επικίνδυνος" για το πολίτευμα και την χώρα. 'Eχοντας ως μοίρα του το κοινό πεπρωμένο για όλα τα φωτισμένα όντα που έρχονται σ' αυτό τον κόσμο να διδάξουν και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε για πολλά πράγματα, όπως για το ότι ήταν αιρετικός, ότι πραγματοποιούσε "οικονομικές αφαιμάξεις" στους πλούσιους μαθητές του, αλλά και για την ηθική και πνευματική του εντιμότητα. Ο ίδιος, ωστόσο, παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του ένας ταπεινός εργάτης στην υπηρεσία του Θεού υπέρ της ανθρωπότητας.

Περισσότερα...
 
Οι πνευματικές διδασκαλίες του Σενέκα PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2006 22:47

Mark Forstater, Victoria Radin
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τον άνθρωπο καθώς επίσης και τα γραπτά έργα του Σενέκα, καθώς ρίχνει ένα ιδιαίτερο φως στις αντιθέσεις του χαρακτήρα του, πολλές από τις οποίες θα έχουν έναν καθαρό αντίκτυπο στην εποχή μας. Οι ιδέες του Σενέκα έρχονται πραγματικά πολύ κοντά εν πνεύματι στις δικές μας και η πλούσια φιλοσοφία του μιλάει στις μέρες μας τόσο δυνατά, όσο πάντα.

Είναι γεγονός πως η φιλοσοφία μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε σημαντικά πράγματα για την ζωή μας, για τον εαυτό μας και τον κόσμο που ζούμε. Ο Στωικισμός, με την μορφή των συλλογισμών και των αρχών του Σενέκα, μας δείχνει έναν τρόπο να ζήσουμε μια ζωή με αξίες. Σ' έναν κόσμο που "έχει τρελαθεί" η φιλοσοφία του Σενέκα είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμη, όπως και κάθε τι που μπορεί να προσφέρει παρηγοριά, καθοδήγηση και αρχές στην ζωή μας.

Ο Στωικισμός, μια σχεδόν ξεχασμένη φιλοσοφία, παρέχει ακόμα μια μέθοδο αντιμετώπισης της ζωής που είναι σε θέση να προσεγγίσει και να εξασφαλίσει την προσωπική γαλήνη και (γιατί όχι;) την προσωπική ευτυχία, ακόμα και σε εποχές που, σαν την δική μας, τα πάντα φαίνονται να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.

Περισσότερα...
 
Γιουνγκιανή συγχρονικότητα στις αστρολογικές εποχές και στα ζώδια PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2006 22:41

 Alice O. Howell
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


Η Alice O. Howell είναι πρώην μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Κ.Γκ. Γιούνγκ του Λος Άντζελες και του Σικάγο. Είναι επίσης, εκτός από συγγραφέας, επαγγελματίας αστρολόγος και ευρύτατα γνωστή ομιλήτρια. 'Εχει δε αναγνωριστεί ως η πρωτοπόρος στην σύνδεση της ψυχολογίας με την αστρολογία.

Στο βιβλίο αυτό η Howell προσεγγίζει τα ζώδια μ' έναν πρωτότυπο τρόπο, καταδεικνύοντας την συνάφειά τους με την αποδοχή του εαυτού, καθώς και με την βαθύτερη κατανόηση και θεραπεία της ατομικής ψυχής.

Η εξέλιξη της Συνειδητότητας δια μέσου των αστρολογικών εποχών, οι εποχές του Καρκίνου, του Διδύμου, του Ταύρου, του Κριού, των Ιχθύων και του Υδροχόου, παρουσιάζονται και αναλύονται σ' αυτό το βιβλίο με μοναδικό τρόπο, όπως και τα αστρολογικά σύμβολα.

 

Περισσότερα...
 
6 βδομάδες προς την υπερυγεία PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2006 22:39
Patrick Holford
Εκδόσεις "Κυβέλη", 2006


Ο Patrick Holford (ο επιφανέστερος διατροφολόγος στην Μ. Βρετανία και ιδρυτής του Institute for Optimum Nutrition, ένα μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο κέντρο για την έρευνα και την εξάσκηση της διατροφολογίας) παρουσιάζει σ' αυτό το βιβλίο ένα εύκολο στην εφαρμογή του πρόγραμμα για ολοκληρωτική μεταβολή της υγείας.

'Οπως ο ίδιος τονίζει, η υγεία δεν είναι απλώς η απουσία ασθένειας, αλλά και η αφθονία της ζωτικότητας.
Με συγκεκριμένα ερωτηματολόγια, με βοήθεια των καταλόγων αγορών, στόχων και κινήτρων, ο συγγραφέας βοηθά στο να εντοπίζουμε τους τομείς της υγείας μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη βελτίωσης και υποδεικνύει τον τρόπο αποφυγής τροφών που απομυζούν την ενέργειά μας, επιβραδύνουν την πέψη μας, συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών και επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα μας.
Περισσότερα...
 
Μόμπιους Ντικ PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2006 22:38

Andrew Crumey
Εκδόσεις "Πόλις", 2006Ο 'Αντριου Κρούμι είναι γνωστός Σκωτσέζος μαθηματικός και θεωρητικός φυσικός.

Ως συγγραφέας πάντοτε στα μυθιστορήματά του, συνδυάζει την επιστημονική σκέψη με την φιλοσοφία και την μουσική, σε μια αξιόλογη μυθοπλασία.

Το βιβλίο του αυτό παραπέμπει αμέσως στο γνωστό έργο του Χέρμαν Μέλβιλ "Μόμπι Ντικ", όπως και στο μαθηματικό αντικείμενο "Δακτύλιος του Μέμπιους". Το μυθιστόρημά του βασίζεται στην κβαντομηχανική, αλλά μας συνδέει και με τις φιλοσοφικές απόψεις του Νίτσε, του Σοπενχάουερ και πολλά λογοτεχνικά έργα, όπως του Μπόρχες, Τόμας Μαν κ.ά.. Επίσης, αναφέρεται στην ψυχανάλυση του Γιούνγκ, στην ψυχική διαταραχή του Σούμαν και στην σχέση της με το έργο του.

'Ετσι, το μυθιστόρημα του Κρούμι μετατρέπεται σε ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL