Το να είμαστε θετικοί είναι μια τέχνη… PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2008 12:30

     Ο αρνητισμός δεν αφορά μονάχα μια άσχημη δράση ή έναν άσχημο λόγο. Όταν έχουμε πολύ άγχος, όταν φοβόμαστε, όταν δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάτι το θετικό στα γεγονότα της ζωής μας, κλπ… τότε έχουμε καταστεί αρνητικοί. Αυτός ο αρνητισμός έλκει ακόμα περισσότερο αρνητισμό, μιας και, ως γνωστό, τα ‘όμοια έλκονται’, κι έτσι ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Το να μάθουμε να είμαστε θετικοί και ως προς τις σκέψεις μας είναι μια ολόκληρη τέχνη, ωστόσο δεν είναι κάτι το δύσκολο, αρκεί να το θέλουμε.

Η πίστη στο θετικό είναι το πρώτο βήμα, διότι πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την δύναμη του θετικού. Μπορούμε να σκεφτούμε κάτι όμορφο, κάτι ‘καλό’, κάτι που να μας ηρεμεί, να μας γαληνεύει; Βεβαίως και μπορούμε. Μπορούμε να πιστέψουμε πως ‘όλα θα πάνε καλά’,  εφ’ όσον το θέλουμε και προσπαθούμε γι’ αυτό; Και βέβαια, ναι. Το θέμα είναι, εάν το θέλουμε, εάν εμπιστευόμαστε αυτή την τόσο… ‘φυσική διεργασία’, εάν – τελικά – πιστεύουμε, πως το θετικό, το καλό, υπάρχει στη ζωή μας. Κάθε αμφιβολία είναι μια πόρτα προς τον αρνητισμό. Κάθε δυνατή, θετική σκέψη κόβει τα ‘δεσμά’ και μας απελευθερώνει…

Η συνεχής εργασία προς την θετικότητα είναι δρόμος του κάθε ανθρώπου. Τίποτε, ωστόσο, δεν επιτυγχάνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Το να καταστούμε θετικοί αφορά μια ανάπτυξη σταδιακή. Ούτε βιασύνη χρειάζεται, ούτε ανυπομονησία… Όλα αυτά, μοιραία, οδηγούν σε… ‘απογοητεύσεις’, σ’ ανοίγματα δηλαδή προς τον αρνητισμό.