Το όνειρο που αφυπνίζει PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007 11:39

Ray Grasse
Εκδόσεις " Κυβέλη", 2007

Πρόκειται για ένα έξοχο βιβλίο, μια ευαίσθητη εξερεύνηση της χαμένης τέχνης της συμβολιστικής σκέψης -όπως υπογραμμίζει και ο Georg Feuerstein Ph.D.- που προκαλεί σκέψεις και μας μεταφέρει στην καρδιά της ανθρώπινης φύσης και στην άκρη του σύμπαντος.

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης διδάσκεται να αποκωδικοποιεί τα συμβολικά μηνύματα που κρύβονται μέσα σε ανθρώπους, τόπους, αντικείμενα και περιστατικά που συναντούμε καθημερινά. Συνυφαίνοντας τις αρχαίες ενοράσεις με τις σύγχρονες διδασκαλίες περί ιερής ψυχολογίας, αστρολογίας και ενέργειας, σφυρηλατεί νέους δεσμούς μεταξύ των προσωπικών μας εμπειριών και των λεπτών διεργασιών του σύμπαντος.

'Oπως ο ίδιος ο συγγραφέας τονίζει, το βιβλίο αυτό εξερευνά τις φιλοσοφικές επιπτώσεις πολλών από τις αποφασιστικές ιδέες και το πώς αυτές οι ιδέες έχουν γίνει αντιληπτές και έχουν χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους κατά την διάρκεια της ιστορίας. Σ' ένα πιο προσωπικό επίπεδο, προσφέρει έναν αριθμό πρακτικών συμβουλών και παραδειγμάτων για να βοηθήσει τον αναγνώστη να καταλάβει τις διδασκαλίες και τα μηνύματα που είναι κωδικοποιημένα μέσα στους ανθρώπους, τους τόπους, τα αντικείμενα και τα γεγονότα που βιώνουμε κάθε μέρα.

'Oλες μαζί αυτές οι προσεγγίσεις προσφέρουν στον αναγνώστη ένα σύνολο εργαλείων με τα οποία μπορεί να αναθεωρήσει τον κόσμο.

Υπάρχει μια μεγάλη αξία στην ανάκτηση της παραδοσιακής άποψης. Ο συμβολιστικός τρόπος σκέψης έχει βαθιές ρίζες στην ανθρώπινη ψυχή.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι αναρωτιούνται πολύ σοβαρά μήπως η ζωή είναι άδεια και άνευ νοήματος, η συμβολιστική άποψη μάς λέει ότι όχι μόνο δεν είναι άδεια η ζωή, αλλά αντιθέτως είναι πλούσια σε νοήματα, στόχους και αρχέτυπη αντήχηση.

Ο Grasse στην εισαγωγή του βιβλίου του καταλήγει: "Πίσω από την πόρτα της σύμπτωσης βρίσκεται ένας κόσμος αρχέτυπης παρουσίας και μαγικών συνδέσεων, μια διάσταση νοήματος που εκτείνεται σε κάθε πλευρά της συνηθισμένης εμπειρίας. Με μια διακριτική αλλαγή οπτικής γωνίας, μπορούμε να αποκτήσουμε ευφράδεια σε μια συμβολική γλώσσα που είναι τόσο αρχαία όσο και σύγχρονη και που πηγάζει από τα προσωπικά μας αφυπνισμένα όνειρα".

'Eνα τολμηρό εγχείρημα: να κοιτάξουμε πίσω από τις σκηνές της καθημερινής ύπαρξης και να ανακαλύψουμε σχεδιασμούς νοήματος στα ρεύματα της ζωής. Μια νέα διάσταση της ίδιας μας της ζωής, γεμάτη νόημα και ουσία! Η Κοσμική Λογική μέσα στην καθημερινότητά μας...

Χ. Α.

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.12.2007