Σουφλέ με πατάτες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2007 11:11
Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και βρασμένες
40 γρ. βούτυρο
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. γιαούρτι στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα

Παρασκευή:

Πολτοποιήστε τις πατάτες, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο, τα ασπράδια και τις ντομάτες και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέστε τα στις πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίξτε όλο το μίγμα σε πυρέξ για σουφλέ και πασπαλίστε ελαφρά με μοσχοκάρυδο. Απλώστε γύρω - γύρω τις ντομάτες, κοντά στο χείλος του σκεύους και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σημ. Σερβίρεται ζεστό και μπορεί να συνοδέψει κρεατικά, πουλερικά ή ψαρικά αλλά μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα συνοδευόμενο από μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Ημερομηνία καταχώρησης: 29.12.2007