Πίττα με πράσσα και σπανάκι |
![]() |
![]() |
![]() |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 11:08 |
Υλικά: 6 φύλλα κρούστας για όλες τις χρήσεις 500 γρ σπανάκι καλά πλυμένο 3 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 καρότα κομμένα σε μισές ροδέλες 1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος 250 γρ. τυρί φέτα 2 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα 2-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 1 κρόκος αυγού Παρασκευή: Ζεματίστε σε κατσαρόλα τα πράσα, το καρότο και το σπανάκι. Μην προσθέσετε παρά ελάχιστο νερό γιατί τα λαχανικά "αφήνουν" το δικό τους. Αλατίστε και προσθέστε ελαιόλαδο κατά την βούλησή σας. (Το αλάτι στην αρχή του βρασίματος των λαχανικών τα βοηθά να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα). Αφήστε τα στην φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. 'Οταν κοντεύουν να ψηθούν προσθέστε και τον άνηθο. Σε μπωλ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε θρυμματισμένο το τυρί. Προσθέστε πιπέρι. Αναμίξτε όλα τα υλικά μαζί και την φρυγανιά και κατεβάστε την γέμιση από την φωτιά. Σε πυρέξ βουτυρωμένο απλώστε 1 φύλλο κρούστα και αλείψτε το με λάδι. Επαναλάβετε την διαδικασία για 2 φύλλα ακόμα και ρίξτε την γέμιση. Απλώστε την και καλύψτε με ένα φύλλο. Λαδώστε το και επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα φύλλα. Εάν θέλετε την πίττα τραγανή, πριν την βάλετε στο φούρνο λαδώστε την. Εάν την προτιμάτε μαλακή, χτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με λίγο νερό και αλείψτε την. Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' στους 180 βαθμούς. Νάστια Γιαννοπούλου |