Σοκολατένιο γλυκό για επιδόρπιο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2007 11:01
Τα περισσότερα γλυκά με σοκολάτα απαιτούν κουβερτούρα την οποία πρέπει να λιώσουμε. Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τρόποι:

Α) Στον φούρνο μικροκυμάτων: σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε δοχείο ειδικό για τα μικροκύματα. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου ένα λεπτό. Περιμένουμε μισό λεπτό, ανοίγουμε τον φούρνο και το ανακατεύουμε. Αν δεν έχει λιώσει την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα δευτερόλεπτα.

Β) Σε "μπεν μαρί": Τοποθετούμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράζει και από πάνω τοποθετούμε ένα μικρότερο κατσαρόλι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει την σπασμένη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει με τον ατμό του νερού που βράζει από κάτω. Αν σφίξει την αραιώνουμε με λίγο γάλα εβαπορέ και προσέχουμε να μην στάζουν ατμοί μέσα στην σοκολάτα γιατί και το νερό την σφίγγει.

Αν θέλουμε η σοκολάτα μας να έχει βελούδινη και γυαλιστερή υφή προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο ή λάδι.

'Οτι προσθέσουμε στην σοκολάτα που έχει λιώσει, ειδικά όταν πρόκειται για γλάσο (κρόκους, λικέρ, κ.λπ.), έχουν την τάση να σφίγγουν την σοκολάτα γι' αυτό καλό είναι οι κινήσεις μας να είναι γρήγορες στο άπλωμα του πάνω στο γλυκό μας.

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.3.2007