Κρέμα πορτοκαλιού |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2009 11:00 |
Υλικά: 2 πορτοκάλια για χυμό 600 ml γάλα 150 γρ. ζάχαρη 4 αυγά άρωμα βανίλιας 1 κ.σ. Grand Marnier Παρασκευή: Πλύνετε τα πορτοκάλια, σουρώστε τα και κόψτε τις φλούδες τους σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε σε κατσαρόλι το γάλα, την βανίλια και τις φλούδες και αφήστε να πάρουν μία βράση. Σε ένα μπωλ χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα αυγά, τα 100 γρ. ζάχαρη και το Grand Marnier, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε το σε φόρμα και ψήστε το σε μπαιν μαρί στο φούρνο στους 150o για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ φτιάξτε σιρόπι βράζοντας τον χυμό από τα πορτοκάλια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5 λεπτά. 'Οταν ψηθεί η κρέμα βγάλτε την από την φόρμα, γαρνίρετέ την με φέτες από φρέσκα πορτοκάλια και συνοδεύστε την με το σιρόπι. |