Σαλάτα με ρόδια και κουκουνάρια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2009 10:49
Υλικά:

5 φλιτζάνια ανάμικτα πράσινα σαλατικά της αρεσκείας σας (iceberg, ρόκα, λόλα κόκκινη ή πράσινη, σπανάκι, μαρούλι)
10 ντοματάκια κομμένα στην μέση
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρούς κύβους
σπόροι από 1 ρόδι
50 γρ. κουκουνάρια
τυρί παρμεζάνα 2 κουτάλια της σούπας τριμμένο (προαιρετικά)
Για το ντρέσσιγκ:
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξύδι βαλσαμικό
πιπέρι και αλάτι

Παρασκευή:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για το ντρέσσιγκ λίγα δευτερόλεπτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πάνω στην φωτιά τα κουκουνάρια να ροδίσουν ή τα βάζουμε σε ταψάκι στο γκριλ του φούρνου μας, φροντίζοντας να τα ανακατεύουμε συχνά.

Βάζουμε σε σαλατέρια τα σαλατικά αφού τα έχομε πλύνει καλά και τα έχουμε κόψει. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μισά ρόδια, τα μισά κουκουνάρια και τα μισά ντοματάκια. Περιχύνουμε με το ντέσσιγκ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα ντοματάκια, τα ρόδια και τα κουκουνάρια.