Σπιτική λεμονάδα (για 6 άτομα) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2006 10:46
Ημερομηνία καταχώρησης: 25.9.2006

Υλικά:

1 κ. τ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
1 ποτήρι ζάχαρη

Παρασκευή:

Βράζετε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι, που το διατηρείτε στο ψυγείο σε ωραίο γυάλινο μπουκάλι.
'Οταν θέλετε να σερβίρετε λεμονάδα, βάζετε σ’ ένα ψηλό ποτήρι 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι, 2-3 παγάκια και γεμίζετε το ποτήρι με νερό.

* Αν προτιμάτε, μπορείτε να γεμίσετε το ποτήρι με νερό και σόδα, μισό-μισό, οπότε θα έχετε αεριούχα λεμονάδα.

* Σερβίρετε σε ποτήρι που έχετε βουτήξει τα χείλη του σε πιατάκι με χυμό λεμονιού και στη συνέχεια σε ζάχαρη. Έτσι στα χείλη του ποτηριού θα κολλήσει ζάχαρη.

* Βάζετε μία φέτα λεμόνι στο ποτήρι ή μια φλούδα λεμονιού σπιράλ ή ένα κερασάκι μαρασκίνο.