Πατάτες με κουνουπίδι |
![]() |
![]() |
![]() |
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις |
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2006 10:36 |
Ημερομηνία καταχώρησης: 13.8.2006 Μερίδες: 4 Υλικά: ½ κιλό κουνουπίδι σε κομμάτια 2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τετράγωνα 2 έως τρία κουτάλια της σούπας λάδι μαγειρέματος ½ κουταλάκι του τσαγιού σκόνη κουρκούμη 2 κουταλάκια του τσαγιού αλάτι Επίσης: αλέθετε τα παρακάτω υλικά σ' έναν λείο πολτό: Φύλλα κολίανδρου (για το γαρνίρισμα) - προαιρετικά 1 κόκκινο τσίλι 2 σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο κρεμμύδι 1 καφέ κάρδαμο 1 κομμάτι τζίντζερ μήκους 1 εκ. Παρασκευή: Ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε τον αλεσμένο πολτό και την σκόνη κουρκούμη, ανακατεύοντας επί δύο έως τρία λεπτά. Προσθέτετε το κουνουπίδι και τις πατάτες και το αλάτι. Μαγειρεύετε για πέντε λεπτά. Βάζετε έναν ταβά κάτω από το τηγάνι και μαγειρεύετε με σκεπασμένο το σκεύος σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν (όταν μαγειρεύετε σε κουζίνα γκαζιού). Δεν θα πρέπει να χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Μαγειρεύετε για πέντε με επτά λεπτά ακόμη. Αποσύρετε από την φωτιά. Γαρνίρετε με φύλλα κολίανδρου και τα σερβίρετε ζεστά. Πηγή: Mohan Saigal και Kajal Varma, "Ινδική κουζίνα", Εκδόσεις "Κυβέλη" |