Αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών με ιστούς από υβριδικά έμβρυα PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2008 10:21
Παίρνοντας την έγκριση της πλειονότητας του κοινού μετά από δημόσιο διάλογο, η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας επέτρεψε τη δημιουργία εμβρύων από ωάρια ζώων και ανθρώπινου DNA.

Οι πρώτες άδειες δόθηκαν σε ερευνητικές ομάδες στο King's College του Λονδίνου, που μελετά ασθένειες με κληρονομικό υπόβαθρο, όπως η νόσος του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ και στο Πανεπιστήμιου του Νιούκασλ που προσπαθεί να καταλάβει πώς τα βλαστικά κύτταρα δίνουν τους διάφορους ιστούς του σώματος.

Λόγω και της αντίδρασης των πολέμιων των αμβλώσεων και των θρησκευτικών οργανώσεων, απαγορεύθηκε τα υβριδικά έμβρυα να εμφυτευτούν σε μήτρα γυναίκας και να καλλιεργηθούν εργαστηριακά πάνω από δύο εβδομάδες, χρονικό διάστημα όμως ικανοποιητικό για την απομόνωση εμβρυικών βλαστικών κυττάρων, την εργαστηριακή καλλιέργειά τους και την παραγωγή οποιουδήποτε τύπου ιστού.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη έρευνα που αποσκοπεί στο να καταστεί δυνατή η μετατροπή κάθε κυττάρου του σώματος σε βλαστικό κύτταρο χωρίς να χρησιμοποιούνται έμβρυα.

Ημερομηνία καταχώρησης: 9.2.2008