Ο χωρισμός βλάπτει τη Μητέρα Φύση PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2007 09:49
Το διαζύγιο μπορεί να είναι επιζήμιο για το περιβάλλον. Παγκοσμίως το ποσοστό διαζυγίων αυξάνει, και κάθε φορά που μια οικογένεια διαλύεται, το αποτέλεσμα είναι δύο νέα νοικοκυριά.

Το σπίτι στο οποίο ζει μια παντρεμένη οικογένεια, στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί πολύ πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά τους φυσικούς πόρους από εκείνα των διαζευγμένων ή ακόμα και των ανύπαντρων μελών της που ζουν μόνοι τους. Ο λόγος είναι απλός: περισσότερα νοικοκυριά σημαίνει αύξηση των αναγκών για οικοδομήσιμη γη, για νερό και για ενέργεια, τρεις κρίσιμους φυσικούς πόρους. Το ψυγείο καταναλώνει την ίδια ενέργεια είτε για μια οικογένεια, είτε για ένα μοναδικό άτομο. Αντί για ένα πλυντήριο ρούχων λειτουργούν δύο, αντί για μια κουζίνα μαγειρικής δύο, αντί για θέρμανση ενός σπιτιού πρέπει να θερμανθούν δύο.

Το να ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους είναι λοιπόν ένας ακόμα τρόπος για να προστατεύουμε ενεργά το περιβάλλον και τη Φύση και μια ακόμα ευκαιρία να διαχειριζόμαστε ολοένα και πιο έλλογα τη καθημερινή ζωή μας.

Ημερομηνία καταχώρησης: 15.12.2007