Οι Κανόνες των Ροδοσταύρων PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Εσωτερικές παραδόσεις
Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2006 20:30
από το βιβλίο "Σύνοψη Μυστικών", του Sedir

Πέρα απ’ αυτές τις μεγάλες θρησκευτικές σχολές, υπάρχει μια Μύηση που ισχυρίζεται πως ενώνει τις νοητικές γνώσεις των αρχαίων μυστηρίων με τις πνευματικές διαισθήσεις του Ευαγγελίου- ομολογεί τον Ιησού Χριστό, ενσαρκωμένο υιό του Θεού- αλλά αρνείται την Εκκλησία της Ρώμηςo διδάσκει όλες τις επιστήμες του παλαιού αποκρυφισμού, αλλά μόνον αφού ο νεόφυτος αποκτήσει μια τέλεια ηθική αγνότητα- τα μέλη της κρύβουν τα μυστικιστικά έργα τους κάτω από τον μανδύα του αλχημιστήo είναι αυτοί που, αφού άφησαν τα χνάρια της ισχύος τους και της σοφίας τους στην αρχή όλων των μεγάλων θρησκευτικών και κοινωνικών σχηματισμών της γης, εκδηλώθηκαν κατά τον 17ο αιώνα με το όνομα Rose + Croix. Ιδού οι προσωπικοί κανόνες τους οποίους αναφέρουν οι ίδιοι ως υποχρεωτικούς για όποιον κατορθώσει να ενωθεί μαζί τους.

1. Πριν από κάθε νοητική έρευνα, να διαλογίζεσαι επί της ζωής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

2. Να περιορίζεις την άκρατη επιθυμία για γνώση.

3. Να γνωρίζεις την ίδια σου την καρδιά, πράγμα που σημαίνει να βαδίζεις προς τον Θεό.

4. Να αναβάλεις την δράση, μέχρι να εξετάσεις προηγουμένως όλες τις περιστάσεις.

5. Να μελετάς το Ευαγγέλιο με απλότητα.

6. Να τελειώνεις κάθε πειρασμό με μια ήρεμη και άκαμπτη άρνηση.

7. Να δοξάζεις τον Θεό με όλες σου τις δυνάμεις.

8. Ευγενική ετοιμότητα αλλά όχι οικειότητες.

9. Να υπακούς αμέσως στους ανωτέρους.

10. Ποτέ να μην εκφέρεις άχρηστους λόγους.

11. Η υποταγή της δικής σου βούλησης, τούτο είναι η ειρήνη.

12. Οι συμφορές και οι ασθένειες αποσπούν από αυτόν τον κόσμο.

13. Η φυσική και η διανοητική αμέλεια γεννούν τον πειρασμό.

14. Τα αυτιά να παραμένουν κλειστά στις κακολογίες.

15. Δια του τριπλού ελέους, να εκπληρώνεις όλο τον Νόμο.

16. Τι ελάττωμα μπορεί να έχει ο άλλος που να μην το έχεις κι εσύ;

17. Το ένδυμα του μοναχού δεν φτιάχνει τον άγιο.

18. Τα βάσανα είναι εξαγνισμός, μύηση, ισχύς.

19. Να εργάζεσαι στο εσωτερικό σύμφωνα με τις εξωτερικές περιστάσεις.

20. Να ενώνεις την ισχύ και την δραστηριότητα, τα χέρια με την καρδιά σου.

21. Δες τι είσαι και μετανόησε.

22. Η Χ, η μεγάλη άγνωστος της Γνώσης, είναι ο Σταυρός.

23. Υπάρχει κάποια παροδική ηδονή που να παραμένει αιώνια;

24. Ένθερμος ζήλος, ακούραστη υπομονή, ταπεινή προσευχή.

Επί πλέον, πρέπει κανείς να έχει ζήσει όλα τα οικογενειακά, αστικά και κοινωνικά του καθήκοντα. Η εκπαίδευση των παιδιών, η φιλοξενία, η αγαθοεργία, η οικογενειακή λατρεία, η δημιουργία καταφυγίων, εργαστηρίων, εταιρειών αρωγής, συναντήσεις έντιμα χαλαρωτικές, εκπαιδευτικά θέατρα και εκπαιδευτικές διαλέξεις: Αυτοί που εργάζονται σε τέτοια έργα, επισκιάζονται από το πνεύμα των Rose+ Croix και έλκονται σιγά - σιγά προς αυτό.

Τι είναι όμως αυτό το πνεύμα; Τι είναι ένας πραγματικός Rose+ Croix;

Έχουμε να ακούσουμε τον Robert Fludd, o οποίος αποκαλύπτει την ύπαρξη εννέα κολεγίων, συνδεόμενων μυστικά μεταξύ τους και κατόχων της προκατακλυσμιαίας Αλήθειας: «Εδρεύουν στην Αττική, απέναντι από το όρος Άθως, στα βόρεια του Περσικού Κόλπου, κοντά στο Τριβαντεράμ, στα ανατολικά του Λουκνάου, στην Λουκανία, στην Μέκκα, στην Φεζ και στην Αίγυπτο.

«Εκδηλώνονται είτε μέσω των άμεσων μαθητών τους είτε μέσω αξιοθαύμαστων ανθρώπων», με τους οποίους συνάπτουν μια παροδική συνθήκη είτε κατ’ ευθείαν οι ίδιοι. «Τον καθέναν απ' αυτούς, τον διδάσκει ο Θεός δια του Αγίου του Πνεύματος, τους δίνει το χάρισμα των γλωσσών, την δυνατότητα να θεραπεύουν δίχως φάρμακα, δίχως μαγνητικά περάσματα, δίχως προσπάθεια της βούλησης, την αριθμοσοφία, την ονοματοσοφία, την ερμηνεία των ιερογλυφικών, την αλχημική τέχνη, την πνευματοσοφία, την μουσικολογία, την μαντεία περί του μέλλοντος και του παρελθόντος για τα άτομα, τα κράτη και τις φυλές, την μυστικιστική ικανότητα, την διαχείριση των γήινων πεπρωμένων, την ισχύ να απονέμουν το πνευματικό βάπτισμα. Μπορούμε να τους συναντήσουμε, λέει ο Eckartshausen, κοντά σε λίμνες. Η εξωτερική τους εμφάνιση είναι κοινή, έχουν μια εκπληκτική νεότητα στο βλέμμα τουςo έχουν μέση οικογένεια, είναι είτε άγαμοι είτε αρχηγοί οικογενειών είτε περιπλανώμενοι είτε μόνιμοι κάτοικοι μιας περιοχής ‘ομολογούν τον Ιησού Χριστό, ενσαρκωμένο Λόγο’ αποφεύγουν την διασημότητα ο λόγος τους είναι απλός, συνοπτικός, αλλά φέρει μια μυστική δύναμη που χτυπά την καρδιά- γίνονται υπηρέτες των πάντων η αγαθοεργία τους είναι ανεξάντλητη, ακτινοβολούν αυθόρμητα το μυστηριώδες Φως.