Σκόρδο PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2008 18:01
Allium sativum

Δεν χρειάζεται βέβαια να το περιγράψουμε, αφού όλοι το αναγνωρίζουμε και κυρίως από την μυρωδιά του! Διώχνει όλα τα βλαβερά μικρόβια και παράσιτα, διώχνει και αυτά τούτα τα... δαιμόνια!

Το σκόρδο, τροφή και φάρμακο των λαών της Γης, οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες, στην χαρακτηριστική έντονη οσμή του, που είναι αποτέλεσμα των πτητικών θειούχων ενώσεων που περιέχει. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ένζυμα συμπληρώνουν τα ευεργετικά συστατικά του.

Σημαντικές και σοβαρές οι θεραπευτικές ενδείξεις του φυτού αυτού που ανήκει στα αντιβιοτικά της Φύσης. Ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό επιδρά σε όλο τον οργανισμό απομακρύνοντας τα μικρόβια και τα παράσιτα. Είναι ισχυρό ανθελμινθικό. Καταπολεμά δηλαδή όλα τα παράσιτα του εντέρου (σκουληκάκια, οξύουρους, άκαρι, ταινία, αμοιβάδες) και επιπλέον ρυθμίζει την χλωρίδα του.

Τονώνει σημαντικά όλο τον οργανισμό και επιδρά ευεργετικά στο κυκλοφορικό σύστημα. Κατεβάζει την πίεση, μαλακώνει και διαστέλλει τα αγγεία, χαμηλώνει την τιμή της χοληστερίνης, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και το καθαρίζει και από μολύνσεις και δηλητηριάσεις. 'Εχει την ικανότητα να ρευστοποιεί το αίμα και να διαλύει ακόμα και τους μικρούς θρόμβους. Ρυθμίζει ακόμα και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα δρώντας κατά του διαβήτη!

Συμβουλές

Μόνο μία! Μη ξεχνάτε το σκόρδο έχει πολύτιμες ιδιότητες. Επινοήστε τρόπους να το τρώτε κυρίως ωμό αλλά και μαγειρεμένο. Μάθετε και στα παιδιά σας να το τρώνε. 'Οσο για την δυσάρεστη αναπνοή τι να κάνουμε... δοκιμάστε σέλινο, μαϊντανό, καρφάκια γαρίφαλο, κάτι θα γίνει! 'Αλλωστε σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά!

Η φαρμακοποιός σας

Ημερομηνία καταχώρησης: 16.2.2008