'Ενα "πράσινο" εστιατόριο στο Λονδίνο PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2007 20:25
'Ενα εστιατόριο διαφορετικό από τα συνηθισμένα άνοιξε τον Νοέμβριο του 2006 στο Λονδίνο. Ο σεφ του εστιατορίου Άρθουρ Ποτς Ντόσον και ο γενικός διευθυντής Τζέιμς Γκρέιντζερ Σμιθ φιλοδοξούν η επιχείρησή τους να λειτουργεί με αληθινό σεβασμό προς στο περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει απλά ότι οι πρώτες ύλες των γευμάτων προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες, αλλά συνεπάγεται και μια σειρά από επιλογές που θέτουν τους ίδιους τους επιχειρηματίες αλλά και τους πελάτες - καταναλωτές προ των ευθυνών τους. 'Ετσι, το μενού αλλάζει κάθε μήνα, ανάλογα με τις πρώτες ύλες της κάθε εποχής και από τους πελάτες ζητείται να επιλέγουν κάθε φορά το μέγεθος της μερίδας που θα παραγγείλουν, ώστε να πετιούνται λιγότερα φαγητά στα σκουπίδια και να περιορίζεται ο όγκος των οργανικών απορριμμάτων. Προτιμώνται επίσης πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, καθώς ένα βιολογικό προϊόν που εισάγεται και μεταφέρεται αεροπορικώς στο Λονδίνο, δεν θεωρείται "πράσινη" επιλογή λόγω των τεράστιων ποσοτήτων ρύπων που εκπέμπουν τα αεροπλάνα.

Από τον Μάιο του 2007 και κάθε δύο χρόνια, δέκα μαθητευόμενοι σεφ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους εκεί. Θα διδαχθούν πώς να διαλέγουν τα υλικά με οικολογικά κριτήρια, ποιες αρχές να ακολουθούν χάριν της προστασίας του περιβάλλοντος και πώς να διαχειρίζονται τα απορρίμματα του εστιατορίου.

Ο 'Αρθουρ Ποτς Ντόσον εξηγεί τη φιλοσοφία της επιχείρησης: "Ο τρόπος με τον οποίο τρώμε παραπέμπει στον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία. Αποζητούμε την άμεση ικανοποίηση, χωρίς να μας νοιάζει το αύριο. Αυτό μπορεί να αλλάξει. Αρκεί να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας".

Ημερομηνία καταχώρησης: 8.3.2007