Μια και "το περιβάλλον δεν είναι υπόθεση των άλλων"... PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Οικολογικά
Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2006 20:16
Καθαριστικό γενικής χρήσης: αναμιγνύουμε μισό φλιτζάνι ξύδι, ένα τέταρτο φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 2 λίτρα νερό: είναι βιοδιασπώμενο, κατάλληλο για τζάμια, πλακάκια, άλατα σε βρύσες και οικονομικό.

Για να γυαλίσουμε τα ασημικά: σε ένα βαμβακερό υγρό πανί ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα και τρίβουμε καλά τα ασημικά μας. Κατόπιν τα σκουπίζουμε με στεγνό βαμβακερό πανί.

Το τηγανισμένο λάδι μπορεί να ρυπάνει μεγάλες ποσότητες νερού, αν το ρίξουμε στον νεροχύτη. Γι' αυτό θα πρέπει να το βάζουμε σε κάποιο μπουκάλι, βάζο ή άλλο δοχείο που δεν χρειαζόμαστε και να το πετάμε στη σακούλα των σκουπιδιών.

Τέλειωσε το μελάνι του εκτυπωτή; Τώρα μπορούμε, αντί να πετάξουμε το μελανοδοχείο, να το ξαναγεμίσουμε στα ειδικά καταστήματα που έχουν ανοίξει. Το όφελος για το περιβάλλον είναι μεγάλο, αφού μειώνονται τα απορρίμματα. Παράλληλα είναι και μια πολύ οικονομική λύση για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ακόμη πετάτε στα σκουπίδια τις αποτυχημένες φωτοτυπίες και εκτυπώσεις; Ορίστε έναν χώρο στο γραφείο ή στο σπίτι όπου θα φυλάσσονται. Η κενή πλευρά τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σημειώσεις ή άλλες πρόχειρες εκτυπώσεις.

Ημερομηνία καταχώρησης: 19.12.2006