Το κρεμμύδι |
![]() |
![]() |
![]() |
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης |
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2007 03:26 |
Κρεμμύδι είναι ο βολβός του φυτού Allium Cepa. Όλοι γνωρίζουμε το κρεμμύδι, καθώς είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και δεν χρειάζεται να το περιγράψουμε. Κατάγεται από την Ασία -Περσία, Αφγανιστάν- και ήταν γνωστό στους αρχαίους λαούς -Αιγυπτίους, Έλληνες, Χαλδαίους, Ρωμαίους. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και σε γλυκοκινίνη (ουσία που κατεβάζει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα). Περιέχει ενώσεις του ασβεστίου, φθόριο, ιώδιο, βιταμίνες και αιθέρια έλαια. Είναι πολύ καλό διουρητικό και βοηθάει όσους υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά ή στην κύστη, οιδήματα η ουρική αρθρίτιδα. Είναι ισχυρό αντισηπτικό και αντιμικροβιακό και έχει ανθελμινθική δράση. Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιθέματα σε κοψίματα, σε εγκαύματα και σε ακμή αλλά και σε τσιμπήματα εντόμων. Θεραπεύει το συνάχι, μαλακώνει τον βήχα, ανοίγει τα αποστήματα και τους δοθιήνες(καλόγερους). Τέλος είναι ένα πολύ καλό τονωτικό για τον οργανισμό. Συμβουλές: * Αν έχετε υπέρταση τρώτε ένα κρεμμύδι μαζί με το φαγητό σας, εάν σας ενοχλεί στο στομάχι να το τρώτε βρασμένο. * Αν έχετε συναχωθεί και νιώθετε ατονία, φάτε δύο-τρία κρεμμύδια ή φτιάξτε μια ζεστή κρεμμυδόσουπα. * Αν σας τσιμπήσει κάποιο έντομο ή αν σας δαγκώσει ένα ζώο, βράστε ελαφρώς μερικά κρεμμύδια, κοπανήστε τα και βάλτε τα πάνω στην πληγή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε χιονίστρες, σε απόστημα ή δοθιήνα. Η φαρμακοποιός σας Ημερομηνία καταχώρησης: 10.1.2007 |