Ο Ισαάκ Νεύτων για το τέλος του κόσμου! PDF Εκτύπωση E-mail
Επιστήμη - Επιστημονικά νέα
Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2007 20:10
Ο Ισαάκ Νεύτων, ίσως ένας από τους πλέον διάσημους επιστήμονες όλων των αιώνων, είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου για το έτος 2060, σύμφωνα με χειρόγραφά του που εκτέθηκαν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Τα χειρόγραφα αυτά είχαν παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο κοινό το 1969 στα πλαίσια μίας έκθεσης με τίτλο "Τα μυστικά του Ισαάκ Νεύτωνα".

Σε μία επιστολή του, που χρονολογείται από το 1704, ο Νεύτων, ο οποίος εκτός από τη φυσική και την αστρονομία διέπρεψε και ως θεολόγος και αλχημιστής, ασχολείται με μία σειρά περίπλοκων υπολογισμών, με βάση ένα εδάφιο από τη Βίβλο, παρμένο από το Βιβλίο του Δανιήλ.

Σύμφωνα με τους αλγόριθμούς του, θα πρέπει να περάσουν 1260 χρόνια από την επανίδρυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Καρλομάγνο έως το τέλος του κόσμου.

Η εθνική βιβλιοθήκη του Εβραϊκού Πανεπιστημίου έχει στη διάθεσή της πολλά γραπτά από το χέρι του μεγάλου σοφού. Ο Νεύτων, που έζησε από το 1642 έως το 1727, είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μελέτες του πάνω στο βαρυτικό σύστημα της Γης, τους παγκόσμιους νόμους του Σύμπαντος και τις μελέτες του για τον διαφορικό λογισμό.

Σταμάτης Τσαχάλης

Ημερομηνία καταχώρησης: 7.12.2007