Οι Ροδόσταυροι PDF Εκτύπωση E-mail
Πνευματικότητα - Εσωτερικές παραδόσεις
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2007 10:55
"Ξένοι και οδοιπόροι πάρω στη Γη, δεν ζητούν τίποτε από τον κόσμο" ούτε την ομορφιά. ούτε την δόξα, τίποτα. Παρά μόνο να βαδίζουν σύμφωνα με το θέλημα του θεού, να διορθώνουν την αδικία, να παρηγορούν τους δυστυχείς και να αποκαθιστούν την ειρήνη. Από όπου περνούν, η έρημος μεταμορφώνεται σε πράσινα λιβάδια. Εκεί που δειλιάζουν οι καρδιές των ανθρώπων αυτοί ανοίγονται με εμπιστοσύνη στη Στοργή του Θείου Ποιμένα. Αυτοί προετοιμάζουν το δρόμο για τον Ερχόμενο.

"Επειδή είναι Ιππότες του Πνεύματος, τίποτε δεν τους απασχολεί εκτός από το πνεύμα, και είναι αυτό το Πνεύμα που τους λυτρώνει από κάθε περιορισμό και τους ανυψώνει πάνω από κάθε ανάγκη. Αυτό τους θρέφει. Αυτό τους εμπνέει. Αυτό τους ζωογονεί και Αυτό τους Ανασταίνει, μέσα στις αμέτρητες υπάρξεις τους, όπως συμβαίνει με τους Αποστόλους τον Θεού και του Χριστού.

"Εμείς ζούμε από το Απόλυτο εκείνοι ζουν μέσα στο Απόλυτο. Σέβονται τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας και της εποχής που τους φιλοξενεί και χωρίς ποτέ να δεσμευτούν από αυτά, τις αναγεννούν μέσα στον Πολιτισμό τον Πνεύματος. Ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν γιατί αυτοί είναι αληθινά οι πτωχοί του πνεύματος, οι ειρηνοποιοί, οι πράοι και οι ταπεινοί στην καρδιά."

Ημερομηνία καταχώρησης: 1.2.2007