Αυξάνονται οι προσφορές του κοινού για την φιλανθρωπία στην Βρετανία* PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 23:09

Η προθυμία του κοινού στην Βρετανία να ενισχύει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις δεν έχει μειωθεί παρά την οικονομική κρίση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία βρετανικού ινστιτούτου, ενώ όπως ανέφερε η Ένωση Ευχετήριων Καρτών της Βρετανίας, η αξία των φιλανθρωπικών δωρεών μέσω τραπεζικών καρτών αναλήψεων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2009 σημείωσε άνοδο κατά 24%, σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2008.

 

Αλλά και σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής Επιτροπής Φιλανθρωπίας τα ετήσια έσοδα των 166.807 φιλανθρωπικών οργανώσεων της χώρας έφθασαν τα 51,56 δισ. στερλίνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2009, από 48,4 δισ. το περασμένο έτος.

 

Τα στοιχεία αυτά, ευτυχώς, έρχονται σε αντίθεση με κάποιες εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στον βρετανικό τύπο επίσης και οι οποίες έδειχναν ότι οι προσφορές μεγάλων ποσών από μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες για την φιλανθρωπία συρρικνώνονται.

 

____________

  *Το κείμενο αυτό έρχεται να μας ενημερώσει για κάποιες εξελίξεις στον τομέα της παγκόσμιας φιλανθρωπίας για τις οποίες υπάρχουν σχετικοί προβληματισμοί στο άρθρο Φιλανθρωπία σε καιρούς κρίσης