Κλίμα της γης: έχουν μόνο λίγα χρόνια για να αποτρέψουν τα χειρότερα.. PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2007 10:09
Στη Βαλένθια της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου 2007 επιστημονικό συμπόσιο για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το συμπόσιο θεωρήθηκε επιτυχημένο, καθώς ολοκληρώθηκε με μια περίληψη των επιστημονικών εκθέσεων που δημοσιεύτηκαν φέτος και με την κοινή προειδοποίηση όλων των επιστημόνων, ότι οι κυβερνήσεις έχουν μόνο λίγα χρόνια μπροστά τους για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Το έγγραφο που δίνει μια περίληψη των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων για τα αίτια και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, θα τεθεί υπόψη των υπουργών Περιβάλλοντος σε συνάντηση που θα έχουν τον Δεκέμβριο του 2007 στο Μπαλί της Ινδονησίας. Εκεί ελπίζεται ότι θα συμφωνηθεί μια στρατηγική δύο χρόνων και θα προετοιμασθεί μια καινούρια συμφωνία που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Στα βασικά συμπεράσματα και αυτού του συμποσίου συγκαταλέγεται η διαπίστωση ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί την αύξηση τη θερμοκρασίας της Γης. Επίσης τονίζεται ότι χρειάζεται δραστική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, κυρίως δε αυτών που προέρχονται από καιόμενα καύσιμα.

Ημερομηνία καταχώρησης: 30.11.2007