Τα μικρά καθημερινά θαύματα PDF Εκτύπωση E-mail
Του κόσμου τα νέα - Αξιοσημείωτα
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2007 10:06
Δώδεκα περίπου χρόνια πριν, γεννήθηκε ο Ρεξ, ένα τυφλό αγόρι με εγκεφαλικές βλάβες τόσο σοβαρές που αρκετοί γιατροί θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να μάθει να περπατά, να μιλά, να έχει την καθημερινότητα που τόσα πολλά ανθρώπινα πλάσματα θεωρούν "φυσιολογική". 'Οταν του διέγνωσαν αυτισμό, η κατάσταση φάνηκε να δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ.

Ο Ρέξ είναι μέλος μιας μικρής ομάδας παιδιών θαυμάτων στα οποία η τυφλότητα και οι διανοητικές διαταραχές συνδυάζονται με εκπληκτικές μουσικές ικανότητες και του επιτρέπουν να μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως όποια μουσική νότα ακούσει, μια ικανότητα που παρουσιάζει ένας άνθρωπος στους 10.000. Όταν ο Ρεξ έγινε δύο ετών, ο πατέρας του τού έκανε δώρο ένα μικρό ηλεκτρονικό πιάνο και τότε η ζωή του άρχισε να μεταμορφώνεται. Ακόμα και όταν δεν ήταν σωματικά σε θέση να κινηθεί, τα χέρια του δεν έπαυαν να αγγίζουν τα πλήκτρα. 'Οταν έγινε τριών, μπορούσε να παίξει Μπετόβεν, αλλά για να κατορθώσει να πει την πρώτη του λέξη, «μητέρα», έπρεπε να περάσει ένας ακόμα χρόνος. 'Οσο οι ικανότητες του στο πιάνο και τη μουσική βελτιωνόντουσαν τόσο ικανότερος γινόταν και σε απλά καθημερινά πράγματα, έμαθε να μιλά, να περπατά, να κάνει σκι, να κολυμπά.

Σήμερα πια, δίνει ρεσιτάλ πιάνου μπροστά σε διεθνή ακροατήρια χιλιάδων ανθρώπων, και έστω κι αν ακόμα δεν μπορεί να κουμπώσει μόνος του το πουκάμισό του, δεν σταματά στιγμή να αποδεικνύει ότι η ελπίδα και το θαύμα βρίσκονται παντού.

Ημερομηνία καταχώρησης: 17.11.2007