Λαχανοντολμάδες με μελιτζάνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 11:11
Υλικά:

Φύλλα από λάχανο ή αμπελόφυλλα πλυμένα και ζεματισμένα
2 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι καρολίνα βρασμένο
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς καβουρντισμένος
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδες
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. νερό
150 γρ. κρασί Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κόλιαντρο

Παρασκευή:

Σωτάρετε ελαφρά τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέστε το ρύζι, τον κιμά και τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αναμίξτε. Απλώστε ένα φύλλο λάχανο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο της βάσης του. Διπλώστε το φύλλο αριστερά και δεξιά επάνω στην γέμιση και τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε το σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα όπου στον πάτο έχετε φύλλα λάχανου. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η γέμιση κατά τον ίδιο τρόπο και απλώστε τα ρολά και σε δεύτερη σειρά από πάνω. Προσέξτε να είναι κοντά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Περιχύστε το νερό, το κρασί και το λεμόνι και πασπαλίστε με κόλιαντρο. Σκεπάστε με ένα πιάτο τα ρολά και κατόπιν κλείστε την κατσαρόλα. Αφού πάρει μια βράση χαμηλώστε την φωτιά και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο 




 
Πίττα με πράσσα και σπανάκι PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 11:08

Υλικά:

6 φύλλα κρούστας για όλες τις χρήσεις
500 γρ σπανάκι καλά πλυμένο
3 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε μισές ροδέλες 1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
250 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού

Παρασκευή:

Ζεματίστε σε κατσαρόλα τα πράσα, το καρότο και το σπανάκι. Μην προσθέσετε παρά ελάχιστο νερό γιατί τα λαχανικά "αφήνουν" το δικό τους. Αλατίστε και προσθέστε ελαιόλαδο κατά την βούλησή σας. (Το αλάτι στην αρχή του βρασίματος των λαχανικών τα βοηθά να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα). Αφήστε τα στην φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

'Οταν κοντεύουν να ψηθούν προσθέστε και τον άνηθο.

Σε μπωλ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε θρυμματισμένο το τυρί. Προσθέστε πιπέρι. Αναμίξτε όλα τα υλικά μαζί και την φρυγανιά και κατεβάστε την γέμιση από την φωτιά.

Σε πυρέξ βουτυρωμένο απλώστε 1 φύλλο κρούστα και αλείψτε το με λάδι. Επαναλάβετε την διαδικασία για 2 φύλλα ακόμα και ρίξτε την γέμιση. Απλώστε την και καλύψτε με ένα φύλλο. Λαδώστε το και επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα φύλλα.

Εάν θέλετε την πίττα τραγανή, πριν την βάλετε στο φούρνο λαδώστε την. Εάν την προτιμάτε μαλακή, χτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με λίγο νερό και αλείψτε την. Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' στους 180 βαθμούς.

Νάστια Γιαννοπούλου


 
Οργανώστε τον χρόνο σας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 20:51

Καθημερινά διαπιστώνουμε πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος και πόσο οι υποχρεώσεις μας διαρκώς αυξάνονται. Για να αξιοποιήσετε αποτελεσματικότερα, λοιπόν, τον χρόνο σας, προγραμματίστε τις διαδρομές!

Πριν ξεκινήσετε για τον τόπο του προορισμού σας, σκεφτείτε ποιες εργασίες θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, να αγοράσετε κάτι, να επισκεφθείτε την τράπεζα, να πληρώσετε έναν λογαριασμό ...

Βοηθά πολύ το να καταγράφετε τις εκάστοτε ανάγκες, όταν αυτές προκύπτουν. Με τον τρόπο αυτόν, όταν μετακινείστε προς μια περιοχή, ελέγχετε αν κάποια από αυτές μπορεί να ολοκληρωθεί.

Σωστός και συνετός προγραμματισμός της καθημερινότητας μάς βοηθά να μειώνουμε το άγχος και να παράγουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Τι λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο;

 

Ι.Τ.

 

 

 
Κρέμα πορτοκαλιού PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Γεύσεις
Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2009 11:00
Υλικά:

2 πορτοκάλια για χυμό 600 ml γάλα 150 γρ. ζάχαρη 4 αυγά άρωμα βανίλιας 1 κ.σ. Grand Marnier

Παρασκευή:

Πλύνετε τα πορτοκάλια, σουρώστε τα και κόψτε τις φλούδες τους σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε σε κατσαρόλι το γάλα, την βανίλια και τις φλούδες και αφήστε να πάρουν μία βράση. Σε ένα μπωλ χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα αυγά, τα 100 γρ. ζάχαρη και το Grand Marnier, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε το σε φόρμα και ψήστε το σε μπαιν μαρί στο φούρνο στους 150o για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ φτιάξτε σιρόπι βράζοντας τον χυμό από τα πορτοκάλια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5 λεπτά.

'Οταν ψηθεί η κρέμα βγάλτε την από την φόρμα, γαρνίρετέ την με φέτες από φρέσκα πορτοκάλια και συνοδεύστε την με το σιρόπι. 




 
Λιπαροί λεκέδες PDF Εκτύπωση E-mail
Τρόπος Ζωής - Tips
Κυριακή, 19 Απρίλιος 2009 20:57
Οι ενοχλητικοί και επίμονοι λεκέδες στα ρούχα και στα τραπεζομάντηλα, από φαγητό ή ποτό, μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτικών. Απλώστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο) στους λεκέδες και αφήστε το να "σταθεί" για λίγο. Μετά πλύντε το όπως συνηθίζετε. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL