“Σήκω και περπάτα”… PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2009 11:56

Υπάρχει ένας ιδιόμορφος μηχανισμός που στηρίζεται στην επιβολή, με τον οποίο δουλεύει αποτελεσματικά η ανθρώπινη νοημοσύνη.

Μπροστά στις διάφορες δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής, όπου πολλές φορές αποθαρρυνόμαστε ή δειλιάζουμε και κάνουμε πίσω, μπορούμε να απευθυνθούμε στην νοημοσύνη μας και να επιβάλουμε τη βούλησή μας,  με το περίφημο “σήκω και περπάτα”…

 
Ψυχή ή σώμα; Η απάντηση υπάρχει ! PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Αρθρα Υγείας - Θεραπευτικής
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 10:59
«η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου»

Ιπποκράτης

 Στην σύγχρονη κοινωνία μόνο το 1% του πληθυσμού πεθαίνει από φυσικά αίτια (γηρατειά) ενώ το υπόλοιπο 99% πεθαίνει πρόωρα κυρίως λόγω εκφυλιστικών παθήσεων.

Η αντίληψη του σύγχρονου δυτικού κόσμου για το σώμα μας, βασίζεται στη μηχανιστική θεώρηση του ανθρώπινου οργανισμού του Descart. Σύμφωνα με αυτήν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια μηχανή με διάφορα μέρη που όταν καταστρέφονται, τα ίδια ή η λειτουργία τους, μπορούν να αντικατασταθούν ή να παρακαμφθούν. Θεωρεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι απόλυτα χωρισμένο από την υπόλοιπη ανθρώπινη ύπαρξη και ότι μπορεί να το διαχειριστεί, θεραπευτικά, ξεχωριστά . Η θεωρία του Descart επηρέασε αποφασιστικά τη δυτική ιατρική η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει την πραγματική φύση των μεγάλων σύγχρονων νόσων.

Περισσότερα...
 
Η εξασθένηση και η βελτίωση της μνήμης PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009 15:51

Οι συγκινήσεις της καθημερινής μας ζωής που οφείλονται στις σχέσεις, τις δυσκολίες κλπ. καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο του εαυτού μας με αποτέλεσμα να μειώνεται η μνήμη μας.

 

Όταν, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η μνήμη μας έχει εξασθενήσει, πριν αναζητήσουμε τα αίτια οπουδήποτε αλλού, ας φροντίσουμε να ελέγξουμε την ένταση των συγκινήσεών μας.

 
Ποιες είναι κατάλληλες συνθήκες για να κάνεις το καλό; PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Μικρά Μυστικά
Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2009 11:16

Κάποιος λέει: «Δεν έχω τις συνθήκες για να κάνω το καλό».

Για το καλό υπάρχουν πάντοτε οι συνθήκες. 

 
 
Μύρο (Σμύρνα) PDF Εκτύπωση E-mail
Υγεία - Θεραπευτική - Το φαρμακείο της φύσης
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2009 00:23

 (Commifora myrra) 

 

     Χρυσό, λιβάνι και σμύρνα προσέφεραν οι τρεις Μάγοι στο βρέφος Ιησού! Με μύρο άλειψε τα πόδια του Ιησού η Μαρία και μετά τα σκούπισε με τα μαλλιά της!

     Τι είναι αυτό που κάνει τόσο πολύτιμο αυτό το φυτό; Το «δάκρυ» που τρέχει, την εποχή των βροχών, από το κομμένο βλαστό και τον σκισμένο κορμό του!

      Αυτός ο θησαυρός της Ανατολής  είναι μια ρητίνη που βρίσκεται στον  παχύ στραβό κορμό και στους βλαστούς ενός μικρού δένδρου που φύεται στη Σομαλία, στην Ανατολική Αφρική, αλλά και στην Ασία. Τα μικρά του φύλλα  έχουν αγκαθωτές άκρες και από τους βλαστούς φυτρώνουν λευκά η πράσινα ανθάκια.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL