Βιβλίο
Το δένδρο. Η ιστορία μιας τάξου - Η ιστορία σου PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:32

Guido Mina di Sospiro

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2004

Μπορεί αυτός ο τόσο αποξενωμένος από την Φύση κόσμος να ακολουθήσει τον λόγο ενός δένδρου ηλικίας δύο χιλιάδων ετών, καθώς εξιστορεί την ιστορία του που συσχετίζεται άμεσα, όπως είναι ευνόητο, με την ιστορία της ανθρωπότητας;



Ο συγγραφέας με την αυστηρότητα της σύγχρονης επιστήμης και ταυτόχρονα μ' έναν γλυκύ ρομαντισμό μας προσκαλεί σ' ένα ταξίδι δύο χιλιάδων περίπου ετών, μέσα από το βλέμμα και το αίσθημα μιας θηλυκής τάξου, ενός δένδρου Αρχέτυπου των δένδρων του είδους της.

Περισσότερα...
 
Το βιβλίο της άριστης διατροφής PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:31

Patrick Holford

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003


Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, Patrick Holford, είναι μια από τις κορυφαίες αυθεντίες στον κόσμο, στις νέες προσεγγίσεις για την υγεία και την διατροφή. Το 1984 ίδρυσε το Ινστιτούτο της Αριστης Διατροφής ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας για την διατροφή.



Αριστη διατροφή σημαίνει απλά να δίνονται στον οργανισμό οι σωστότερες θρεπτικές ουσίες, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας πιο υγιής. Με την άριστη διατροφή βελτιώνεται η διανοητική διαύγεια και συγκέντρωση, αυξάνεται η φυσική απόδοση, τονώνεται η αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις και προστατεύεται ο οργανισμός από την ασθένεια.

Περισσότερα...
 
Κρισναμούρτι. Δυο πουλιά πάνω σ΄ ένα δέντρο PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:28

Ravi Ravindra

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003

Ο  Ravi Ravindra γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία, έζησε δε στη Δύση περισσότερο από τριάντα χρόνια. Ηταν ένας επιστήμονας, που η προσωπική του πνευματική αναζήτηση τον οδήγησε σε μια ευρεία μελέτη της μεταφυσικής και της πνευματικότητας τόσο της Ανατολικής, όσο και της Δυτικής παράδοσης. Συνάντησε τον Κρισναμούρτι επίσημα και ανεπίσημα, πολλές φορές μέσα σε μια περίοδο είκοσι ετών, σε διάφορα μέρη του κόσμου.



Το βιβλίο αυτό περιέχει τρία αποσπάσματα τα οποία έχουν γραφεί από τον Ravindra από διαφορετικές γωνίες και για διαφορετικούς σκοπούς.

Περισσότερα...
 
Ο Νεόφυτος Δούκας και η συμβολή του στο νεοελληνικό Διαφωτισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:25


Νεόφυτος Χαριλάου

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003

Ο Νεόφυτος Δούκας υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς λογίους και δασκάλους του 19ου αιώνα, που συνέβαλε με το έργο του στην εθνική αυτογνωσία των Ελλήνων και στην προετοιμασία τους για πολιτική αποκατάσταση. Παρά το μεγάλο εκδοτικό και διαφωτιστικό του έργο και την ενδιαφέρουσα προσωπικότητά του, δεν μελετήθηκε ανάλογα ούτε και πήρε τη θέση που του αρμόζει στα γράμματά μας.



Το γεγονός πως υπήρξε οπαδός συντηρητικών αντιλήψεων στο γλωσσικό ζήτημα συνετέλεσε στο να παραμείνουν μέχρι σήμερα άγνωστα στις λεπτομέρειές τους η ζωή και το έργο του.

Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει τη διαφωτιστική προεπαναστατική δράση και το έργο του Νεόφυτου Δούκα και επιχειρεί να παρακολουθήσει και να ερμηνεύσει τα πνευματικά φαινόμενα της περιόδου του νεοελληνικού Διαφωτισμού με βάση τις πλούσιες πρωτογενείς πηγές.

Περισσότερα...
 
Θαυμάσια πιάτα για διαβητικούς PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:23


Azmina Govindji

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003


Η Azmina Govindji διαθέτει πτυχίο  Honors στη Διατροφή και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη  διατροφή των διαβητικών. Υπήρξε επικεφαλής διατροφολόγος του Συλλόγου Διαβητικών της Μ. Βρετανίας και Σύμβουλος για την διατροφή και τον διαβήτη για ειδικούς υγείας και κατασκευαστές τροφίμων.



Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα τελευταία ευρήματα για την διατροφή των διαβητικών, παρουσιάζει πάνω από 100 γευστικές συνταγές που συνδυάζουν μια μεγάλη γκάμα κατάλληλων συστατικών που  βοηθούν στη διατήρηση  σταθερών επιπέδων γλυκόζης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL