Το βιβλίο της άριστης διατροφής PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτιστικά - Βιβλίο
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2005 17:31

Patrick Holford

Εκδόσεις "Κυβέλη", 2003


Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, Patrick Holford, είναι μια από τις κορυφαίες αυθεντίες στον κόσμο, στις νέες προσεγγίσεις για την υγεία και την διατροφή. Το 1984 ίδρυσε το Ινστιτούτο της Αριστης Διατροφής ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας για την διατροφή.



Αριστη διατροφή σημαίνει απλά να δίνονται στον οργανισμό οι σωστότερες θρεπτικές ουσίες, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας πιο υγιής. Με την άριστη διατροφή βελτιώνεται η διανοητική διαύγεια και συγκέντρωση, αυξάνεται η φυσική απόδοση, τονώνεται η αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις και προστατεύεται ο οργανισμός από την ασθένεια.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας δίνει πολλές χρήσιμες συμβουλές για την διατροφή και την υγεία, συμβουλές απλές και χρήσιμες πληροφορίες, που απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή κατάστασης της υγείας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "διαβάζοντας τις συμβουλές αυτού του βιβλίου προσθέτετε ζωή στα χρόνια σας και χρόνια στη ζωή σας".

Ο Ιπποκράτης έλεγε:  "Αφήστε την τροφή να είναι το φάρμακό σας και φάρμακό σας ας είναι η τροφή σας".


παρουσίαση: Χ. Α.