Μυητική Φαντασία. Η Αδελφότητα των Μάγων του Ιάων PDF Εκτύπωση E-mail
Προβληματισμοί - Αιρετικά
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2007 19:03
Η Αδελφότητα των Μάγων του Ιάων
του Pierre Aurorius
από το "Revue Initiatique et Archeologique", τεύχος 25, σελ 273 - 278
μετάφραση: Γιώργος Τσαντάκης


Κάθε χωρικό σημείο είναι ένα βιβλίο. Σελίδες του είναι οι χρονικές στιγμές που έχουν περάσει από το χωρικό σημείο αυτό με όλο το ανθρώπινο και μη περιεχόμενό τους. Αυτός που γνωρίζει το χωρικό σημείο και κατέχει την τέχνη των Μάγων (1) του Ιάων μπορεί να ανατρέχει να διαβάζει και να βιώνει οποιαδήποτε σελίδα σε αυτό το βιβλίο.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τα λίγα που έχουν βρεθεί και αφορούν την Αδελφότητα αυτή.

Η αδελφότητα των Μάγων του Ιάων, όπως αναφέρεται στο ιστορικό τους, που έχει συντεθεί από σκόρπιες προφορικές πληροφορίες, διδάχθηκε την επιστήμη και την τέχνη της στο πολύ μακρινό παρελθόν από κάποιους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Γη, και όπως υποστήριζαν, προέρχονταν από ένα αστέρι κοντά στα πιο ακραία σημεία του σύμπαντος. Αυτοί που έδωσαν τις πληροφορίες, από το μακρινό αστέρι, ισχυρίζονται ότι προέρχονταν από υπάρξεις που διατηρούσαν μνήμες πριν από το γεγονός που μέσα στο σύμπαν αυτό αναφέρεται σαν δημιουργία του σύμπαντος. Το όνομα και τα χαρακτηριστικά του μακρινού αστεριού περιέχονται στην Παράδοση της Αδελφότητας, κωδικοποιημένα όμως και συμβολικά κατά τέτοιο τρόπο, που ενώ όλοι τα γνωρίζουν ελάχιστοι κατανοούν το περιεχόμενό τους. Αυτοί, οι κάτοικοι του μακρινού αστεριού, έλαβαν μεγάλο μέρος της Γνώσης εκείνων που ήλθαν έξω από το Σύμπαν. Οι Επισκέπτες, όπως τους αποκαλούσαν, τους μετέδωσαν την Γνώση με έναν τρόπο απευθείας μετάδοσης. Στον Πολιτισμό των Επισκεπτών που ήλθαν έξω από το Σύμπαν, επικρατούν συνθήκες που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με ανθρώπινα λόγια. Ο τρόπος που κατέχουν τα δεδομένα, οι ίδιοι, σε μια μορφή "μνήμης" ή ενεργής αποθήκευσης, δεν μπορεί να κατανοηθεί εύκολα από την παρούσα γήινη νοημοσύνη, καθώς η μνήμη τους είναι ενεργή και λειτουργική σε όλο της το περιεχόμενο, δηλαδή δεν υπάρχει λήθη ούτε διαδικασία ανάκλησης αλλά σε όλη τους την έκταση είναι συνεχώς και άμεσα διαθέσιμα.

Αν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κάτι από τα δεδομένα τους, μπορούσαν με μια παράλληλη, προς τη μνήμη λειτουργία, να προβάλουν το πεδίο των δεδομένων που κατείχαν με μορφή εικόνων, δηλαδή για να το πούμε με πιο κατανοητά σε εμάς δεδομένα, όταν ήθελαν να προβάλουν μια τέτοια κατάσταση ή ο,τιδήποτε άλλο είχαν σαν εσωτερικό τους περιεχόμενο, αυτό παρουσιαζόταν με μια μορφή που μοιάζει με τον κόσμο που ζούμε τώρα (2). Αυτές οι προβολές τους επειδή προέρχονταν από την διαρκή και συνεχή λειτουργία της μνήμης είχαν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, δηλαδή το περιεχόμενο μιας τέτοιας έκφρασης ενώ βιωνόταν από τους ίδιους σαν ένα ζωντανό, διαρκές παρόν με ο,τιδήποτε είχε σαν περιεχόμενο, μέσα στην προβολή εδημιουργείτο μια νέα συνθήκη που έμοιαζε με τον χώρο και τον χρόνο μας.

Η μυθολογία, των κατοίκων του μακρινού αστεριού, ήταν πολύ πλούσια σε περιεχόμενο, που κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν αφορούσε τον πολιτισμό τους ή την μυθολογία που έφερναν πριν από την δημιουργία του σύμπαντος που, όπως λένε, έγινε με ένα πολύ δυνατό Φως (3). Τα τυπικά της αδελφότητας του Ιάων αρχικά ήταν σε μια ακατάληπτη γλώσσα η οποία, αν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σωστά, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν, μπορούσε να αναπαράγει μέσα στον χώρο και τον χρόνο αυτό που στην πραγματικότητα Είναι και να τους φέρνει σε επικοινωνία με την κατάσταση από την οποία το σύμπαν προέκυψε. Τα τυπικά αυτά είναι ακόμη και τώρα διαθέσιμα, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται τώρα πια.

'Ενα από τα, επίσης, εντυπωσιακά που αναφέρουν είναι ότι αυτά που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με την δική μας αντίληψη σαν τυπικά, επικλήσεις και προσευχές είναι δοσμένα κατά ένα τέτοιο τρόπο που μόνο με εξισώσεις και τύπους μαθηματικούς, φυσικούς, όπως και με χημικές εξισώσεις θα μπορούσε κάποιος να τα παρομοιάσει. Στον πολιτισμό που περιγράφουν δεν υπήρχε θρησκεία, φιλοσοφία, ηθική και επιστήμες, αλλά όλα μαζί σαν μια συνθετική Γνώση αποτελούσαν την κληρονομιά που μετέδιδαν από γενεά σε γενεά. Εκείνοι που διοικούσαν και κατεύθυναν τον πολιτισμό αναδεικνύονταν με σημεία που όλοι μπορούσαν να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός.

Οι γνώσεις τους, όπως αναφέρεται, για τις κλασικές επιστήμες βρίσκονται πέρα από την κατανόηση της φύσεως του χώρου και του χρόνου, μιλάνε επίσης για ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός όπως επίσης και για σωματίδια που μεταφέρονται με τις ίδιες ταχύτητες και ενέργειες. Η ενέργεια γι' αυτούς είναι πιο σημαντική από την ύλη και τα φαινόμενά της και στηρίζουν σε αυτήν το σύνολο των δραστηριοτήτων και εκφράσεων της ζωής τους. Οι γνώσεις τους επίσης είναι για την φύση και την σύνθεση της ύλης την οποία μπορεί να χειρίζονται, να διαπλάθουν και να διαμορφώνουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις περιστάσεις. Η ιατρική τους δεν βρίσκεται στα πλαίσια μιας απλής θεραπευτικής, αλλά χρησιμοποιώντας κάποιες τεχνικές, που όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, μπορούν μέσω της δράσης τους σε ένα διαφορετικό από υλικό επίπεδο να τροποποιούν και να αποκαθιστούν μορφές, συνθήκες και καταστάσεις στο υλικό επίπεδο.

Αυτά και πολλά άλλα περιγράφουν στην ιστορία της αδελφότητας ισχυριζόμενοι ότι πολλές από τις πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα τυπικά που κανείς, πέρα από τους Μάγους του εσωτερικότερου κύκλου δεν είδαν ποτέ, αλλά οι ίδιοι μερικές φορές περιγράφουν στον πιο εξωτερικό κύκλο της αδελφότητας.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να τους συνδέσουν με εσωτερικές μυστικές οργανώσεις, πολλές φορές υπάρχουν φήμες ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από όλα αυτά που ονομάζονται αόρατες κυβερνήσεις, πίσω από μεγάλες συνωμοσίες και κοινωνικές κινήσεις, ωστόσο κανείς δεν έχει βεβαιώσει ή διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους Μάγους του Ιάων είναι πολύ λίγες και από ό,τι έχω καταφέρει να μάθω από κάποιον που έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, αλλά σπανίως θέλει να αναφέρεται σε αυτό και όταν το κάνει μόνο μισόλογα και αοριστίες μπορεί κανείς να ακούσει από το στόμα του, υπάρχουν μικρές αναφορές σε περιοδικά του 18ου αιώνα στο Παρίσι και την Χαϊδελβέργη. 'Εκτοτε ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για αυτούς, αλλά όσοι γνωρίζουν για την αδελφότητα έχουν την βεβαιότητα ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν κάποιοι που κατέχουν και διατηρούν αυτή την Παράδοση ζωντανή. Πριν μερικά χρόνια ο κύριος Αuguste Sommier που εμφανιζόταν και σαν κόμης του Saint Merime μιλώντας σε μια δημόσια ομιλία στην Τουλούζη σχετικά με τις εσωτερικές κινήσεις παρελθόντος και παρόντος έκανε μια λιγόλογη νύξη για την Αδελφότητα, αλλά απάντησε πολύ αόριστα όταν κάποιος από το ακροατήριο τον ρώτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα. Η αλήθεια είναι πως στο δείπνο που ακολούθησε μετά την ομιλία βρέθηκαν οι δυο τους απομονωμένοι για πολλή ώρα σε ένα τραπέζι δείχνοντας να μην νοιάζονται και πολύ για όλους τους άλλους παρευρισκόμενους. 'Οπως αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος την άλλη μέρα τούς είδε κάποιος να γευματίζουν μαζί σε ένα πανδοχείο στα περίχωρα της πόλης και έκτοτε δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για δημόσια εμφάνιση για κανέναν από τους δυο. Κάποιοι άλλοι μιλούν για ανθρώπους σε μοναστήρια του Θιβέτ και της Ανατολικής Τουρκίας, όπως επίσης και για κάποιους σε μοναστήρια της Λατινικής Αμερικής. 'Οσοι αναφέρονται στα αρχεία της Γνώσης τους τα θέλουν κρυμμένα σε μυστικές σπηλιές και εγκατεσπαρμένες σε Μικρά Ασία, Αφρική και σε κάποια σημεία της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

'Οσοι δείχνουν ότι μπορεί να ξέρουν κάτι για την Αδελφότητα των Μάγων του Ιάων λένε ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων αιώνων. Αν και πολλοί υποστηρίζουν πως κάποιες εσωτερικές κινήσεις και οργανώσεις βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα αυτά, κάποια άλλοι υποστηρίζουν ότι πάντα εκεί υπάρχει η Αδελφότητα των Μάγων. Σε αυτούς, επίσης, κάποιοι αποδίδουν και μεγάλα φυσικά φαινόμενα όπως σεισμούς και πλημμύρες.

Στην Παράδοσή τους περιλαμβάνονταν, επίσης και προφητείες, προερχόμενες από τον μακρινό πολιτισμό, που δεν έδειχναν να ασχολούνται ιδιαίτερα με γεγονότα που αφορούν την Γη, αλλά για ένα ευρύτερο σύστημα του οποίου μέρος είναι η Γη και όλες οι παρόμοιες Γαίες οι διεσπαρμένες στο Σύμπαν. Σύμφωνα με τις Προφητείες, σε κάποια χρονική στιγμή που μοιάζει πολύ με την αρχή της 3ης χιλιετίας γίνεται μια Μεγάλη Επίσκεψη στο σύστημα αυτό που περιλαμβάνει και την Γη, με σκοπό την βοήθεια των κατοίκων του συστήματος στην εξέλιξή τους, που μοιάζει να ταιριάζει με Πνευματικό Φωτισμό. Στη φάση αυτή εκείνοι από τους κατοίκους του συστήματος που είναι έτοιμοι θα μπορέσουν να αποχωρήσουν από το σύστημα, όταν οι Επισκέπτες θα αποχωρήσουν από το Σύμπαν αυτό. Μιλούν επίσης για επισκέψεις που έγιναν και θα γίνουν στη Γη και το ευρύτερο σύστημά της, από εκείνους που βρίσκονταν εκεί πριν την Δημιουργία του Σύμπαντος.

Τα μέλη της Αδελφότητας πάντοτε είναι ολιγάριθμα, αλλά ως επί το πλείστον επιδιώκουν να ανήκουν και σε άλλες πνευματικές κινήσεις και μυητικές οργανώσεις προκειμένου να μπορούν να μεταδίδουν την Γνώση τους σε ένα ευρύτερο κύκλο ανθρώπων χωρίς να αποκαλύπτεται ποτέ η προέλευσή της.

.....................................

(1) Magi στο πρωτότυπο.

(2) Σ.τ.Μ.: Αυτό μοιάζει με ολογραφική απεικόνιση ή με αυτό που εμείς στην εποχή μας ονομάζουμε εικονική πραγματικότητα και βεβαίως παραπέμπει στο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της Βιβλικής Δημιουργίας.

Σ.τ.Μ.: Μοιάζει με αυτό που εμείς αποκαλούμε Big Bang.


.....................................

Ημερομηνία καταχώρησης: 29.12.2007